OPENING TALK | Expositie: Antennes, 5G en je privacy

7 december 2022, van 17:30 tot 19:30 | OBA Oosterdok - Hal bij binnenkomst

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op de openingsavond van deze tentoonstelling vertellen kunstenaars van het Berlijnse collectief Weise7 en onderzoekers van het Critical Infrastructure Lab van de Universiteit van Amsterdam over de technologie achter 5G en wat die betekent voor jou, je privacy en voor onze maatschappij.

Op 7 december om 17:30 uur openen de kunstenaars van Weise7 en de onderzoekers van het Critical Infrastructure Lab van de Universiteit van Amsterdam de tentoonstelling ‘Antennes, 5G en je privacy’. Hun kunstwerk ‘Antennes en ik’ is daarna nog tot 28 februari 2023 gratis te bezoeken tijdens de tentoonstelling in OBA Oosterdok. Op de openingsavond bespreken de makers hun werk over de politiek achter telecommunicatie; een technologie waarvan we afhankelijk zijn en die daardoor steeds vaker inzet is in wereldwijde politieke conflicten. Ze laten zien hoe dit fenomeen aansluit bij de bredere maatschappelijke discussie over de principes van snelle 5G-technologie. En laten zien hoe kunst kan helpen om de relatie zichtbaar te maken.

Kom langs om te luisteren en een drankje mee te drinken op 7 december vanaf 17:30 uur.
Let op: de opening zal in het Engels gehouden worden.

Het kunstwerk ‘Antennes en ik’ is een samenwerking tussen het Berlijnse kunstcollectief Weise7, het Critical Infrastructure Lab van de Universiteit van Amsterdam en de OBA. Mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam en IN-SIGHT.it (MVI.19.032 als onderdeel van het MVI programma).

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl