PAC x OBA: It’s All Mental – aflevering 1; vertel je het of niet?

22 oktober 2021, van 20:00 tot 22:00 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: toegang gratis | alleen toegang met geldige Corona QR code

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

It’s All Mental, een interactieve, informatieve, ingenieuze talkshow waar Wing Yan Man als talkshowhost in gesprek gaat met verschillende Aziatische Nederlanders om taboes te doorbreken.

Mental health is een onderwerp dat iedereen raakt, ook Aziaten. De taboes rondom mental health, psyche, zijn zo sterk aanwezig, dat dit onderwerp een onbekend fenomeen is bij en onder Aziatische Nederlanders. Sociale en culturele druk versterkt de onzichtbaarheid rondom mental health.

Wing gaat met experts, ervaringsdeskundige en instanties in gesprek om taboes te doorbreken, en door meer openheid bewustwording te creëren.
In de eerste aflevering gaat Wing in gesprek met allerlei vrouwen met Aziatische roots, over stigmatisering rondom bepaalde thema’s als bijvoorbeeld ADHD en over de rol van vrouw zijn en de Aziatische identiteit. Ook vragen we professionals uit de zorg hoe zij ondersteuning bieden.

Vrijdag 22 oktober organiseert PAC samen met de Openbare Bibliotheek Amsterdam een informatieve, ingenieuze en interactieve talkshow om zware onderwerpen als mental health licht en lucht te geven. De bijzondere spoken-word artieste Izadora Shin verwarmt ons met haar woorden en struggles. Samen met de energieke Wing-Yan Man (oprichter 3310 School for Millennials) en voor PAC vanavond als talkshow host.

Host: Wing Yan Man, oprichter van 3310 School For Millennials
Te gast, onder meer: Anita Hubner, psycholoog en schrijfster van het boek ‘Vertel ik het of vertel ik het niet’
Phuong Ngo, transculturele coach, organiseerde recent samen met Thanh Nguyen de allereerste Aziatische vrouwendag.
Speciaal optreden/Performance: Izadora Shin, Inez Bolder (Thrive Amsterdam, GGD Amsterdam)Sjan Verhoeven (Impuls & Woordblind)

Inloop is vanaf 19:30. Dit programma wordt ook opgenomen, klik voor de livestreamlink HIER (online vanaf 22-10, 20:00 uur). Tijdens dit programma wordt Engels gesproken. 

LET OP: Voor bezoek aan deze activiteit is een coronatoegangsbewijs en een legitimatiebewijs verplicht. Kom alsjeblieft op tijd. Vanwege controle bij de deur kan de rij wat langer zijn dan normaal. De zaal is vanaf 30 minuten voor aanvang open.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

bestel kaarten