VOLGEBOEKT - Pan Asian Stories live

5 oktober 2023, van 20:00 tot 22:00 | OBA Oosterdok - OBA Forum

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Pan Asian Stories Live - met Nhung Dam, Aki Watano en Fumiko Miura. Tijdens deze eerste Pan Asian Stories Live is het dubbel feest. Pan Asian Collective lanceert officieel haar boekencollectie én lanceert een reeks literaire avonden, allebei in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Begin dit jaar verschenen drie boeken van Aziatisch-Nederlandse handen. De roman Definitie van Liefde van actrice en schrijfster Nhung Dam, het boek Polderjapanner waarin auteur Fumiko Miura over de verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en Japan en het boek Boerenkool met stokjes waarin Aki Watano vertelt hoe het is om op te groeien tussen twee culturen.

Ondanks dat de boeken in allerlei opzichten van elkaar verschillen gaan we met de drie auteurs in gesprek over hoe zij als Aziatisch-Nederlandse vrouwen zich bewegen in een wereld waarin ze niet veel rolmodellen hebben.

Pan Asian boekencollectie

Pan Asian Collective staat voor volwaardige representatie voor de meer dan 1 miljoen Aziatische Nederlanders. De boeken in de Pan Asian boekencollectie staan voor de verscheidenheid van de Aziatische diaspora en bieden jou herkenning en nieuwe inzichten. Je vindt boeken in alle genres, in zowel het Nederlands als Engels.

Toegang tot Pan Asian Stories Live is gratis, we verzoeken iedereen vriendelijk zich wel aan te melden.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl