Poëzie op Zondag ǀ Daan Cartens

22 mei 2022, van 16:00 tot 17:00 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 7,50 | € 3,75 met OBA-pas, stadspas of ANBO leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tijdens Poëzie op Zondag blijken gedichten die op papier lastig te lezen zijn, toegankelijk te worden als de dichter zelf zijn of haar werk voorleest. Ook het gesprek met telkens een andere dichter draagt bij aan het plezier in de hedendaagse poëzie.

Deze keer met Daan Cartens.

Daan Cartens ‘Mijn vriend herinnering’ is de vijfde bundel van Daan Cartens. Eerder was hij als gast in de OBA en toen las hij voor uit het prachtige ‘Op pauwenkussens zacht’, waarin de dood van de man van de dichter centraal staat. Ook in zijn laatste bundel keert dit gegeven terug. Dood, verleden en het nu zijn met elkaar verbonden. Op de poëziesite Meander: ‘de gedichten zijn persoonlijk en tegelijkertijd van alle tijden.’ Daan Cartens laat deze middag ook beelden zien van Berlijn, de stad die een rol speelt in de derde cyclus van de bundel ‘Ach Berlijn’. Ineke Holzhaus leest gedichten van Elly de Waard.

Het programma wordt ook opgenomen en is na afloop HIER terug te kijken. 

Beluister HIER alvast de podcast van Gawie Keyser. 

Dit programma is onderdeel van het Huis van alle Talen. Wil je op de hoogte blijven van de programma’s van het Huis van alle Talen, meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

LET OP aanvangstijd is weer 16 uur!

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl