Poëzie op Zondag │Florence Tonk

11 september 2022, van 16:00 tot 17:00 | OBA Oosterdok - OBA Forum

Kosten: € 7.50 | € 3,75 met OBA-pas, stadspas of collegekaart

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ineke Holzhaus gaat in gesprek met hedendaagse dichters. Het biedt een uitgelezen kans aan liefhebbers van gedichten kennis te maken met de nieuwste poëzie. Deze keer is Florence Tonk te gast.

Ook voor lezers die denken dat moderne poëzie moeilijk is, dat die alleen voor kenners te begrijpen zou zijn, is het prettig in een intieme ambiance de dichter te horen praten over zijn of haar eigen werk. Door deze gesprekken worden de gedichten immers toegankelijker. Als opmaat tot het gesprek en tot het voorlezen van de dichter, leest Ineke Holzhaus gedichten uit de Nederlandse - en de wereldliteratuur, gedichten die niet vergeten mogen worden.  

Florence Tonk schreef speciaal op verzoek van de OBA het gedicht Onmeetbaar, waarin zij de afstand tussen Nederland en het in oorlog verkerende Oekraïne probeert te overbruggen. Zij woonde in het land en schreef er haar eerste, veel geprezen roman over (‘Blijf bij ons’, Nieuw Amsterdam, 2010). Ze toont zich niet alleen betrokken bij de wereld, maar weet in haar gedichten een verbinding te maken met het allerpersoonlijkste zoals de relatie met een kind of geliefden en de harde werkelijkheid. Ze is geen lieflijke dichter, maar liefde is in al haar gedichten voelbaar. Ineke Holzhaus leest gedichten van de Oekraïense dichter Serhiy Zhadan.

Dit programma wordt opgenomen en is later online terug te kijken via het YouTube kanaal van de OBA. 

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

bestel kaarten

Foto @Bianca Sistermans