Poëzie op Zondag │Jan Baeke

20 november 2022, van 16:00 tot 17:00 | OBA Oosterdok - OBA Forum

Kosten: € 7.50 | € 3,75 met OBA-pas, stadspas of collegekaart

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ineke Holzhaus gaat in gesprek met hedendaagse dichters. Het biedt een uitgelezen kans aan liefhebbers van gedichten kennis te maken met de nieuwste poëzie. Deze keer is Jan Baeke te gast.

Ook voor lezers die denken dat moderne poëzie moeilijk is, dat die alleen voor kenners te begrijpen zou zijn, is het prettig in een intieme ambiance de dichter te horen praten over zijn of haar eigen werk. Door deze gesprekken worden de gedichten immers toegankelijker. Als opmaat tot het gesprek en tot het voorlezen van de dichter, leest Ineke Holzhaus gedichten uit de Nederlandse - en de wereldliteratuur, gedichten die niet vergeten mogen worden.  

Jan Baeke is dichter en vertaler. Hij oogstte voor zijn poëzie veel lof en zijn gedichten werden in verschillende talen vertaald. In zijn laatste boek Het verkeerde hart zoekt hij de grens op van poëzie en proza. In deze bundel, die begin 2022 is verschenen, worden personages ten tonele gevoerd, die allemaal op zoek zijn naar aandacht. Je kunt het boek lezen als een roman waarin de personages door elkaar heen lopen, met elkaar in gesprek gaan, maar ook als afzonderlijke gedichten. Jan Baeke toont op deze manier hoe men een ander inschakelt om een plek op aarde te veroveren. Ineke Holzhaus leest gedichten van Erik Menkveld.  Dit programma wordt opgenomen en is later online terug te kijken via het YouTube kanaal van de OBA. 

Dit programma wordt opgenomen en is later online terug te kijken via het YouTube kanaal van de OBA. 

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

bestel kaarten

Foto @Keke Keukelaar