​Poëzie op Zondag │ Jane Leusink​ ​en presentatie van 'In licht' de bundel van Ineke Holzhaus

16 oktober 2022, van 16:00 tot 17:30 | OBA Oosterdok - OBA Forum

Kosten: € 7.50 | € 3,75 met OBA-pas, stadspas of collegekaart

Ineke Holzhaus gaat in gesprek met hedendaagse dichters. Het biedt een uitgelezen kans aan liefhebbers van gedichten kennis te maken met de nieuwste poëzie. Deze keer is Jane Leusink te gast.

Jane Leusink. In de nieuwe bundel van Jane Leusink, Kraanvogels, wil ze een verbinding leggen tussen de belevenissen in haar eigen leven met de grote universele vragen over groei, dood en rouw. In lange, epische, maar tegelijk lyrische gedichten, doet ze onderzoek naar onder andere rituelen bij dood, begrafenis en rouw op Bali, en schrijft ze over de pogrom en haar voor de oorlog vluchtende Russisch-Pools-Joodse voorouders. Ook de relatie met haar gestorven dochter speelt in deze poëzie een belangrijke rol. Ineke Holzhaus leest gedichten van Rainer Maria Rilke. 

Aansluitend op deze editie van Poëzie op Zondag interview met Ineke Holzhaus door Jos van Hest  
Onlangs verscheen bij Azulpress de nieuwe bundel van Ineke Holzhaus ‘In licht’. Ter gelegenheid daarvan interviewt Jos van Hest (o.a. dichter en curator van het OBA Open Podium) Ineke en zal zij uiteraard ook voordragen uit haar werk. Daarna heffen we in de Theaterfoyer graag met iedereen het glas op Ineke, de bundel en de poëzie! 

Dit programma wordt opgenomen en is later online terug te kijken via het YouTube kanaal van de OBA. 

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

Foto @Wisemice