Poëzie op zondag | Neeltje Maria Min

4 juni 2023, van 16:00 tot 17:00 | OBA Oosterdok - OBA Forum

Kosten: € 7,50 | € 3,75 met OBA-pas, stadspas of collegekaart

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Als je luistert naar een dichter die zijn of haar poëzie voorleest, merk je andere détails, ritmes of betekenissen op dan wanneer je zelf in stilte een gedicht leest. Dat is elke keer weer de ervaring van het publiek bij de programma’s van Poëzie op zondag.

Ineke Holzhaus spreekt met de dichter die te gast is in de OBA, thema’s uit het werk of andere poëtische zaken komen daarbij aan de orde. Dit gesprek, en de gedichten uit de wereldliteratuur die niet vergeten mogen worden die Ineke Holzhaus voorleest, vormen samen de opmaat voor de dichter die daarna voorleest uit eigen werk.

Neeltje Maria Min

Neeltje Maria Min leest nieuwe gedichten. Zoals in al haar eerdere werk, is de herinnering aan haar jeugd, het ouderlijk huis en het Noord Hollandse land een belangrijk thema. In de loop van de jaren publiceerde zij maar spaarzaam poëzie. De bundel met de titel Kindsbeen uit 1995 werd hoog geprezen. In 2019 verscheen een verrassend boek: 'Toen eerst' met tekeningen van haar hand. Ineke Holzhaus leest gedichten van Wislawa Szymborska in de vertaling van Pim van Sambeek.

Dit programma wordt opgenomen en is later online terug te kijken via het YouTube kanaal van de OBA.

Foto: Tekening van Neeltje Maria Min (uit 'Toen eerst', 2019).  

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

bestel kaarten