​​Poëzie op Zondag │ Robin Block​

19 november 2023, van 16:00 tot 17:00 | OBA Oosterdok - OBA Forum

Kosten: € 7,50 | € 3,75 met OBA-pas, stadspas of studentenpas

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ineke Holzhaus gaat in gesprek met hedendaagse dichters. Het biedt een uitgelezen kans aan liefhebbers van gedichten kennis te maken met de nieuwste poëzie. Deze keer is Robin Block te gast.

Ook voor lezers die denken dat moderne poëzie moeilijk is, dat die alleen voor kenners te begrijpen zou zijn, is het prettig in een intieme ambiance de dichter te horen praten over zijn of haar eigen werk. Door deze gesprekken worden de gedichten immers toegankelijker. Als opmaat tot het gesprek en tot het voorlezen van de dichter, leest Ineke Holzhaus gedichten uit de Nederlandse - en de wereldliteratuur, gedichten die niet vergeten mogen worden.

‘Ik draag de stank van tabak’, is de eerste regel van het gedicht ‘Mijn bloed’, waarmee de bundel met de titel ‘Handleiding voor ontheemden’ (Atlas/Contact, 2023) van Robin Block opent. De dichter verbindt de geschiedenis van zijn grootouders, die na de Indonesische onafhankelijkheid naar Nederland kwamen, met een eigen reis naar het hedendaagse Indonesië. Robin Block is naast dichter muzikant en performer. In zijn gedichten gaan, zoals in een film, verschillende stemmen met elkaar in gesprek. Zo plaatst de dichter zich tussen zijn personages, en volgen we hem in beeldrijke taal op zijn speurtocht.
Ineke Holzhaus leest gedichten van Toeti Herati in de vertaling van Linde Voute en van Redra in de vertaling van A.Teeuw.

Dit programma wordt opgenomen en is later online terug te kijken via het YouTube kanaal van de OBA.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

bestel kaarten

​Robin Block (foto: ©Ezme Hetharia)