​​Poëzie op Zondag │ Wendela de Vos

24 september 2023, van 16:00 tot 17:00 | OBA Oosterdok | OBA Forum

Kosten: toegang €7.50 | met OBA pas, stadspas met groene stip of collegekaart €3.75

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ineke Holzhaus gaat in gesprek met hedendaagse dichters. Het biedt een uitgelezen kans aan liefhebbers van gedichten kennis te maken met de nieuwste poëzie. Deze keer is Wendela de Vos te gast. 

Ook voor lezers die denken dat moderne poëzie moeilijk is, dat die alleen voor kenners te begrijpen zou zijn, is het prettig in een intieme ambiance de dichter te horen praten over zijn of haar eigen werk. Door deze gesprekken worden de gedichten immers toegankelijker. Als opmaat tot het gesprek en tot het voorlezen van de dichter, leest Ineke Holzhaus gedichten uit de Nederlandse - en de wereldliteratuur, gedichten die niet vergeten mogen worden.  

In het werk van Wendela de Vos liggen theater en poëzie in elkaars verlengde. Ze was als actrice verbonden aan diverse theatergroepen zoals Poëzie Hardop, daarna schreef ze literaire thrillers en een groot aantal theater- en liedteksten. In 2017 verscheen haar eerste bundel gedichten ‘Waar leg ik mijn hart neer’ en in 2022 verscheen ‘Niet mijn huis’ een cyclus gedichten over het verlaten van een huis in de Haute Provence. De gedichten zijn krachtig door hun eenvoud, soms nostalgisch maar nooit sentimenteel. Verschillende personages bevolken deze bundel en ook daarin herkent men de hand van de theatermaker. Ineke Holzhaus leest gedichten van F. Harmsen van Beek.  

Dit programma wordt opgenomen en is later online terug te kijken via het YouTube kanaal van de OBA. 

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

bestel kaarten