Queer Theater Festival: FOK ME HOKJE - een voorstelling over gender en seksuele oriëntatie

3 augustus 2021, van 20:30 tot 21:45 | OBA Oosterdok

Kosten: € 15.00 | € 7,50 met OBA-pas| € 10.00 voor jongeren tot en met 18 jaar

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Studio 52nd heet je welkom in het dierenrijk, waar mannelijke flamingostellen andermans eieren uitbroeden en de anemoonvismannetjes in vrouwtjes veranderen. Waar geen hokjes zijn en niemand ooit van homo, hetero of trans heeft gehoord. Alleen de mensensoort zet elkaar vast in hokjes. En kom je uit je hokje, dan ben je in gevaar.

In FOK ME HOKJE hoor je teksten die jongeren schreven over hun genderidentiteit en seksuele oriëntatie. Hoe het is om uit de kast te komen, of er liever in te blijven. Maar ook over wat er zo moeilijk is aan het accepteren van verschillen. Onder regie van Gable Roelofsen gebruiken Dionisio Matias (Bonte Hond), Diederik Kreike (VPRO – Koken met konijnen) en Smita James (Shrew Her) hun verhalen, scènes en sketches om mensenhokjes aan de kaak te stellen.

Tijdens de PRIDE speelt FOK ME HOKJE op diverse locaties in Amsterdam. Op 2,3 en 8 augustus kan je de voorstelling bezoeken in de OBA. Alle voorstellingen worden vervolgd met een nagesprek, elke avondgaan we in op een andere thema. Bijvoorbeeld geloof & LHBTQI+, intergenerationele LHBTQI+, Het Gender & Sexuality Netwerk, trans en LHTBQI+ en LHBTIQ van kleur

Bekijk hier de trailer.

Bereid je voor op je bezoek aan de OBA en doe de gezondheidscheck voordat je naar de OBA komt.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl