Queer Theater Festival: Shirt uit Fahd!

30 juli 2021, van 20:30 tot 22:00 | OBA Oosterdok

Kosten: € 15,00 | € 7,50 met OBA-pas | gratis voor We Are Public leden

Theatermaker en acteur Fahd Larhzaoui brak in 2014 door met zijn solo Schijn, over een man die een dubbelleven leidt. Waar Schijn een coming of age was, is opvolger Shirt uit Fahd! een facing the facts, waarbij Fahd een inkijkje geeft in de gayscene met zijn feesten en geëxperimenteer met drugs. Hoe ga je om met totale vrijheid? Waar liggen grenzen als alles grenzeloos is? En hoe leef je met een tijdbom in je lijf?

In Shirt uit Fahd treffen we Fahd op een kruispunt in zijn bestaan. Het voelt goed om op een party te zijn waar niemand een mening over hem heeft, waardoor hij een totaal gevoel van vrijheid ervaart. Maar boven een ontsnapping uit de realiteit hoopt Fahd iets terug te vinden wat hij was kwijtgeraakt – liefde, een eigen identiteit en een nieuwe familie, nadat zijn eigen familie hem na zijn coming-out de rug toekeerde. Anders dan de onbedwingbare fear of missing out in de uitgaansscene doet vermoeden, is Fahd vooral op zoek naar die ene persoon die de pijn, woede schaamte en desillusie kan laten verdwijnen.

Piet Menu: “Door een ontmoeting met de ander leer je jezelf kennen, dat is het motto van Het Zuidelijk Toneel. Shirt Uit Fahd! is zo’n indringende ontmoeting. Omdat in Fahd’s deels Marokkaanse roots en in de periode na Schijn, een universele, moderne en herkenbare worsteling zit met vrijheid en de nood aan roes, rust en rebellie.”

Jeroen van Wijhe, Theaterkrant.nl “Zo doorbreken Fahd Larhzaoui, Don Duyns en Bram Jansen een ander stigma: ook na het veronderstelde ‘happy end’ van een coming-out zijn er verhalen die verteld moeten worden.” Marijn Lems, NRC Handelsblad “Relevant drama van Fahd Larhzaoui over de pijn na de coming-out.”

Credits
Een coproductie van Het Zuidelijk Toneel, Alles voor de Kunsten en Likeminds
Tekst: Don Duyns
Regie: Bram Jansen
Spel: Fahd Larhzaoui
Decorontwerp: Robin Vogel
Artistiek advies: Piet Menu

Bekijk HIER andere data en tijden.

Bereid je voor op je bezoek aan de OBA en doe de gezondheidscheck voordat je naar de OBA komt.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

We Are Public-pashouders moet bij aanvang van de voorstelling hun We Are Public-pas kunnen tonen.