Spinoza, boegbeeld van Amsterdam

20 februari 2022, van 15:00 tot 17:30 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: toegang gratis | aanmelden verplicht | alleen toegang met geldige Corona QR code

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Spinoza (1632-1677) is Amsterdams belangrijkste filosoof. Daarom krijgt zijn werk een speciale plek in de OBA. Kom naar de opening op 20 februari!

Op 20 februari opent Rutger Groot Wassink, wethouder van sociale zaken, democratisering en diversiteit, de Spinozaloge in het 'Huis van alle Talen' van de OBA. Een permanente tentoonstelling geeft daar een prikkelend en toegankelijk overzicht van Spinoza’s leven, werk en ideeën. Ook is er een collectie boeken te zien van en over deze filosoof, die voor het huidige Amsterdam nog steeds van betekenis is.

Hoewel Spinoza (1632-1677) bekend staat als pleitbezorger van tolerantie, vrijheid en democratie, is zijn radicale verlichtingsfilosofie ook vandaag de dag nog controversieel. Tijdens de opening zullen onder meer Paul Juffermans, voorzitter Vereniging het Spinozahuis, en Henri Krop, hoogleraar Spinozastudies, vertellen over de actuele waarde van deze icoon van Amsterdam.

LET OP: Voor bezoek aan deze activiteit is een coronatoegangsbewijs en een legitimatiebewijs verplicht. Kijk voor alle actuele coronamaatregelen op oba.nl/corona. Kom alsjeblieft op tijd. Vanwege controle bij de deur kan de rij wat langer zijn dan normaal. De zaal is vanaf 30 minuten voor aanvang open.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

aanmelden