Stichting Polish Culture NL - Fryderyk Franciszek Chopin of Frédéric François Chopin

16 oktober 2021, van 16:00 tot 17:30 | OBA Oosterdok

Kosten: € 15,00 | € 7,50 met OBA-pas of stadspas | alleen toegang met geldige Corona QR code*

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een concertlezing met het verhaal achter de invloeden van zijn Poolse en Franse roots. Met Bozena Kopczynska (storyteller) en Clara Biermasz (vleugel).

Een Europese componist uit de 19e eeuw. Een concert met het verhaal achter de invloeden van zijn Poolse en Franse roots op Chopin.
Chopin is een van de weinige wereldwijd bekende componisten en er zijn veel vragen over zijn roots en zijn leven. Welke talen sprak hij? Was hij Frédéric François Chopin of Fryderyk Franciszek Chopin? Welke invloed had de geschiedenis van Europa in de 19e eeuw op zijn leven en werk? Was Chopin misschien de eerste echte Europeaan? In deze concertlezing vertelt Bozena Kopczynska het verhaal van zijn leven en treedt pianiste Clara Biermasz op.

Waarom ging zijn vader Nicolas Chopin naar Polen, waar werd Frederic geboren, waar woonde hij, zijn eerste succes, zijn kennismaking met Poolse volksmuziek, zijn eerste liefde, de novemberopstand en zijn ontsnapping naar Parijs, zijn relatie met George Sand? Bozena zal een gedetailleerd verslag doen van alles wat zijn muziek heeft beïnvloed en Clara zal zijn muziek spelen.

Voertaal is Nederlands

Dit programma is ook via livestream te volgen. Klik HIER  voor de link (online vanaf 16 oktober 16:00 uur).

Voor bezoek aan onze theaterzalen (OBA Theater of OBA Forum) is een coronatoegangsbewijs en een legitimatiebewijs verplicht. Kom alsjeblieft op tijd. Vanwege controle bij de deur kan de rij wat langer zijn dan normaal. 
De zaal is vanaf 30 minuten voor aanvang open.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

bestel kaarten