Van immigrant naar succesvol ondernemer

8 november 2019, van 19:00 tot 21:30 | OBA Oosterdok

Kosten: Toegang gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Graag nodigt het Instituut van de Vrijheid je uit voor de eerste bijeenkomst waarin wij ingaan op de Nederlands-Turkse economische betrekkingen en vieren we samen meer dan 400 jaar handel tussen Nederland en Turkije.

Tijdens het programma nemen we u mee in de rijke geschiedenis van onze handelsbetrekkingen en hoe Nederland en Turkije door de eeuwen heen zich ontwikkeld hebben als economische grootmachten, vertelt House of Skills over haar netwerkplatform en welke toegevoegde waarde representatie en netwerken voor jongeren in het arbeidsparticipatieproces heeft. Tijdens het panelgesprek gaan wij in op de toegevoegde waarde van Nederlands-Turkse ondernemers voor de economie en bespreken wij met ondernemers hoe zij aankijken tegen de ontwikkelingen in het verleden, heden en hoe zij de toekomst schetsen. Na het programma nodigen wij u graag uit elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan tijdens de afsluitende informele netwerkborrel.

PROGRAMMA

18:45 – 19:15 Inloop met koffie & thee
19:15  –  19:20 Opening en welkomstwoord Rutger Groot Wassink, wethouder Diversiteit
19:20 – 19:30 Aanvang programma - Salih Türker, Instituut voor de Vrijheid
Hoe herdenken en vieren verbinding bevordert in de samenleving.
19:30  –  19:45 Presentatie door Arjen Buitelaar, historicus
Van diplomatieke betrekkingen naar handelsrelatie tussen Turkije en Nederland
19:45 – 20:45 Panelgesprek met ervaren en jonge ondernemers over succesvol bi-cultureel ondernemerschap o.l.v. Samira Bouchibti met Hüseyin Kara (Carra Holding), Melek Usta (Colourful People), Tarik Gençosmanoğlu (Turkse handelsattaché), Roos Maier (docent geschiedenis) en Sheilla Rutten (journalist).
20:45 – 21:30 Borrel theaterfoyer

 
aanmelden kan via: www.instituutvoordevrijheid.nl  

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011DL Amsterdam
T: 0205230900 | klantenservice@oba.nl