VOORSTELLING │MEI en de vuilnismannen van de ziel door Kenneth Herdigein

31 mei 2022, van 20:00 tot 21:00 | OBA Oosterdok - OBA Theater

Kosten: € 15,00 | € 7,50 met OBA-pas, stadspas of collegekaart

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een nieuwe Lente en een nieuw Geluid. Deze eerste zin uit het beroemde gedicht MEI van Herman Gorter is de rode draad in het nieuwe luchtige theaterprogramma van Kenneth Herdigein.

Herdigein is gefascineerd door dichters. Hij noemt hen de vuilnismannen van onze ziel. Voor een antwoord op de vraag waar die fascinatie vandaan komt, gaat Kenneth terug naar zijn roots. Via dichters uit zijn geboorteland Suriname en grote voorbeelden uit Herdigeins leven, krijgt hij samen met het publiek inzicht in zijn literaire dna. Iets dat terug gaat tot aan de Hollandse dichters uit de negentiende eeuw. In het werk van de Surinaamse dichter Michaël Slory toont Herdigein duidelijk de inspiratie die de Hollandse meesters hem geschonken. Daarnaast maakt hij de verwantschap van met de afschaffing van de slavernij In 1863 voelbaar. Er braken andere tijden aan. Er kwam een nieuwe Lente in de literatuur.

MEI en de vuilnismannen van de ziel is een tocht door de poëzie. Met de MEI van Gorter start een inspirerende reis langs de schoonheid, persoonlijkheid en urgentie van taal. In zijn werk legt hij op persoonlijke niveau verbindingen tussen wat op het eerste gezicht misschien niet met elkaar te rijmen valt. Mooier kunnen we de maand mei niet afsluiten.

Kenneth Herdigein heeft in vele toneelstukken, t.v. en films gespeeld, zoals Timon van Athene (Toneelgroep Amsterdam), Romeo & Jeanette (Werkteater) Amandla Mandela (Nelson Mandela in Along walk To Freedom).

Dit programma is onderdeel van het Huis van alle Talen. Wil je op de hoogte blijven van de programma’s van het Huis van alle Talen, meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

bestel kaarten

Foto ©Sjoerd Kaandorp