VRIJHEID │ Kunstproject – de tekenmachine van Marjolijn Boterenbrood

7 mei 2022 t/m 31 mei 2022 | OBA Oosterdok - Centrale hal bij trap naar OBA Café

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In aanloop naar 4 en 5 mei 2022 stond de tekenmachine van kunstenaar Marjolijn Boterenbrood op uitnodiging van het Amsterdams 4 en 5 comité en de OBA op drie verschillende locaties in Amsterdam: in OBA De Hallen, OBA Bijlmer en OBA Javaplein.

We vroegen bewoners uit de verschillende stadsdelen verhalen, beelden en tekeningen te delen op deze tekenmachine en zo hun persoonlijke kaart te maken van de plek waar ze wonen.

Waar voel je je vrij, waar kun je vrij bewegen, in jouw stadsdeel? De tekenmachine is ontwikkeld door Marjolijn Boterenbrood om bewoners een vorm te geven om hun verhaal te tekenen over het gebied dat zij het best kennen: hùn eigen omgeving.

De tekenmachine reisde al van Haarlem naar Schouwen Duiveland, naar de Altai in Siberië, naar het museum het Tromps’ Huys op Vlieland en nu naar Amsterdam.

De tekenmachine reisde van 25 t/m 28 april naar OBA De Hallen, naar OBA De Bijlmer van 29 april t/m 2 mei en naar OBA Javaplein van 3 t/m 5 mei.

De eindresultaten van het hele project worden de rest van de maand mei getoond in de OBA Oosterdok, Centrale hal bij trap naar OBA Café.

Meer informatie: https://www.marjolijnboterenbrood.nl/

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | klantenservice@oba.nl