'With Pride: Regenbooggeschiedenis & jij'

11 oktober 2022 t/m 26 februari 2023 | OBA Oosterdok - 3e etage

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

With Pride is hét verhalenplatform over lhbtiq+-geschiedenis in Nederland. Op With Pride staat het verhaal achter de strijd voor emancipatie en sociale acceptatie centraal.

Het platform is begonnen met honderd vensters en wordt steeds verder aangevuld met nieuwe verhalen. Puttend uit het IHLIA-archief laat With Pride zien dat individuen en organisaties uit de lhbtiq+-gemeenschap door middel van zelforganisatie, lobby, actie en provocatie de samenleving hebben gevormd en hun stempel hebben gedrukt op de Nederlandse geschiedenis van de twintigste eeuw.

In de tentoonstelling worden tien highlights getoond en vertellen zes middelbare scholieren in videoclips waarom deze geschiedenis hen nu inspireert.

Seksuele diversiteit in het onderwijs gaat verder dan aandacht voor dit onderwerp in de biologieles of voorlichting door het COC. Het gaat ook over inclusie: representatie van lhbtiq+-personen en onderwerpen in bijvoorbeeld de geschiedenisles.

Met de tentoonstelling With Pride: Regenbooggeschiedenis & jij wordt hier zichtbaarheid voor gecreëerd en kan het gesprek worden aangegaan aan de hand van de kracht en wijsheid van historische lhbtiq+-personen.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl