Workshop poëzie schrijven met een dichter op je schouder | Poëzie schrijven bij een thema

31 januari 2023, van 19:30 tot 21:30 | OBA Oosterdok - Keizers- en Prinsenzaal

Kosten: € 10,00 | € 5,00 met OBA-pas, stadspas, ANBO-lid

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Lezen en schrijven horen bij elkaar. Dat geldt voor romans en essays, maar zeker voor de poëzie. De dichter zit natuurlijk niet letterlijk op je schouder, maar poëzie die in de loop van de tijd is geschreven, kan een voedingsbron zijn voor je eigen gedichten.

Na het lezen van gedichten van gerenommeerde dichters, kijk je met andere ogen naar je eigen werk. Daarom begint de workshop poëzie schrijven altijd met het lezen van een of enkele gedichten van dichters, daarna is het vooral de werkwijze van de dichter die voor nieuwe vormen of andere uitgangspunten kan zorgen in je eigen poëzie. Aan de hand van korte opdrachten van Ineke Holzhaus, dichter en presentator, schrijf je je eigen gedicht. De deelnemers, ervaren in het schrijven of niet, lezen aan het eind van de bijeenkomst hun resultaten aan elkaar voor. Want ook voorlezen en schrijven horen bij elkaar. Je kunt alle bijeenkomsten volgen of je voor elke workshop apart inschrijven.

Poëzie schrijven bij een thema. Is dat inspirerend of werk je liever vanuit vrije associatie? Voor het poëziegeschenk 2023 schreven de dichters Hester Knibbe en Miriam Van hee een dialoog in gedichten bij het thema vriendschap. Ze zijn al jaren bevriend en ze namen dit gegeven als uitgangspunt voor hun gedichten met de titel Inzake dit huis. Belemmert een bepaald thema je of geeft het juist inspiratie? Met gedichten uit de bundel van Hester Knibbe en Miriam Van hee in de hand onderzoek je al schrijvend welke aanpak het beste bij jou past.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl

bestel kaarten

Foto Ineke Holzhaus @Willem van Toorn