MAIL workshop poëzie schrijven met een dichter op je schouder - Poëzie en foto’s

25 januari 2022 | OBA Online

Kosten: € 10,00 | € 5,00 met OBA-pas, stadspas of ANBO leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De workshop ‘Poëzie schrijven met een dichter op je schouder’, heeft in de afgelopen jaren veel deelnemers geïnspireerd tot verrassende eigen nieuwe gedichten.

Zelfs in de coronatijd was het mogelijk via email te genieten van het schrijven van gedichten en het lezen van de poëzie van de andere deelnemers. Na het lezen van het werk van bekende dichters van vroeger en van nu, schrijf je aan de hand van korte opdrachten een eigen gedicht.

Poëzie en foto’s.
Vaak zijn schilderijen een aanleiding geweest voor een dichter om nieuw werk te schrijven. In deze workshop straat een foto van eigen keuze centraal. Wat kan een dichter beginnen met een foto? Zomaar beschrijven wat er op het beeld te zien is, levert nog geen gedicht op. In het lange gedicht ‘Liefde sterk vergroot’ van Leo Vroman, wordt pas helemaal aan het einde duidelijk dat het om een foto gaat uit een bijlage bij een krant. In deze workshop schrijf je naar aanleiding van een zelf gekozen foto een gedicht. Gedichten van Leo Vroman en J. Bernlef wijzen de weg.

LET OP: Vanwege de Corona beperkingen, zijn de workshops opnieuw niet ‘live’ mogelijk. Belangstellenden kunnen zich aanmelden, na inschrijving ontvang je een mail met instructies.

Foto @Willem van Toorn