MAIL workshop poëzie schrijven met een dichter op je schouder - Poëzie en foto’s

15 februari 2022 | OBA Online

Kosten: € 10,00 | € 5,00 met OBA-pas, stadspas of ANBO leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De workshop ‘Poëzie schrijven met een dichter op je schouder’, heeft in de afgelopen jaren veel deelnemers geïnspireerd tot verrassende eigen nieuwe gedichten.

Zelfs in de coronatijd was het mogelijk via email te genieten van het schrijven van gedichten en het lezen van de poëzie van de andere deelnemers. Na het lezen van het werk van bekende dichters van vroeger en van nu, schrijf je aan de hand van korte opdrachten een eigen gedicht.

In deze workshop besteden we aandacht aan het vermogen van poëzie om te troosten. Gedichten kunnen zo indringend zijn, dat ze steun bieden bij een verlies, verdriet of machteloosheid. Soms zijn gedichten daar niet eens speciaal voor geschreven. Hoe kun je in een gedicht troost bieden aan een ander? Welke woorden gebruik je, hoe vermijd je clichés bij deze gedichten. De gedichten van Leo Hermens zijn geschreven om de lezer te bemoedigen. Zijn poëzie en de gedichten van Hans Andreus zijn de inspiratie voor je eigen gedicht.

LET OP: Vanwege de Corona beperkingen, zijn de workshops opnieuw niet ‘live’ mogelijk. Belangstellenden kunnen zich aanmelden, na inschrijving ontvang je een mail met instructies.

Foto @Willem van Toorn