ZOMERFESTIVAL │ EXPOSITIE - TYYYPOëzie

10 juli 2022 t/m 28 augustus 2022 | OBA Oosterdok - Expozaal

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

TYYYPOëzie toont de spannende ontmoeting tussen woord en beeld, taal en typografie. Met de beroemde visuele dichtbundel ‘Bezette Stad’ van schrijver Paul van Ostaijen en kunstenaar Oscar Jespers als inspiratiebron.

Platform voor grafisch ontwerp Graphic Matters en literair platform Watershed vieren ruim 100 jaar Bezette Stad met het bijzondere project TYYYPOëzie.
Zes woordkunstenaars en zes ontwerpers vinden elkaar op het snijvlak van taal en typografie en maken in duo’s experimentele beeldgedichten. De kunstwerken vormen een reizende installatie die verschillende locaties aan zal doen in Nederland en Vlaanderen. Met werk van Lisette Ma Neza & Jasmine Roemendael, Maud Vanhauwaert & Jelle Jespers, Hind Eljadid & Kristyan Sarkis, Joost Oomen & Pieter Boels, Jonathan Griffioen & Team Thursday en Aleksandra Samulenkova & Elianne van Elderen.

Een beperkte oplage riso prints is te koop in de TYYYPOëzie webshop (zie TYYYPOezie online). Gesigneerd en genummerd door de kunstenaars. Beluister ook de bijbehorende podcast Wat Bezette Stad?.

TYYYPOëzie is een project van Graphic Matters en Watershed, in samenwerking met DeBuren.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | E: klantenservice@oba.nl