Moesson Live! - Makan

2 oktober 2022, van 15:00 tot 16:00 | OBA Oosterdok

Kosten: € 10.00 | € 5.00 voor OBA- en stadspasleden | € 5.00 voor Moesson leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Moesson Live! Is een nieuwe serie programma’s in het OBA Theater in samenwerking met Het Indisch tijdschrift Moesson rond steeds een ander, actueel thema

Het programma is onderdeel van het Huis van alle Talen, waarmee de OBA aandacht geeft aan de vele culturen in de hoofdstad. Op 2 oktober vindt de derde Moesson Live! plaats met als thema ‘Makan’ – eten dus.

In deze Moesson Live! praat Vivian Boon, hoofdredacteur van Moesson, met verschillende gasten over een geliefd onderdeel van de Indische cultuur: het eten. Hoe staat het ervoor met de Indische keuken in Nederland? En wat maakt die Indische keuken nu anders van de Indonesische? Uiteraard zit er ook veel eten in de Indische literatuur.
Te gast zijn: Pauline De Senerpont Domis van Pisang Susu. Zij kookte alle gerechten uit het bekende Groot Indonesisch Kookboek van Bep Vuyk en weet alles van de traditionele Indische keuken.Vanya van der Leeden, bekend van haar twee succesvolle kookboeken Indo Rock en Indo Stok. Steekt traditionele gerechten in een modern jasje.Helena Smit organiseert Indo food tours door Den Haag en heeft nu een nieuw magazine over eten: RakusDichter en muzikant Robin Blok bespreekt Piekerans van een straatslijper van Tjalie Robinson.En de muzikale omlijsting is van Jaya, met met Guus Paat, Pim Fuchs en Ernst Makily.Vooraf is er koffie en thee met spekkoek en na afloop is er gelegenheid om een drankje te drinken in de OBA Theaterfoyer en te proeven van bijzondere lekkernijen.

Dit programma wordt opgenomen. Klik HIER voor de link (online vanaf 2 oktober , 15:00 uur en ook daarna terug te kijken).

Kijk voor de opname van de eerdere edities hier:  
Na de kolonie
Showtime! 
Klik HIER voor meer informatie over Moesson.

Dit programma is onderdeel van het Huis van alle Talen. Wil je op de hoogte blijven van de programma’s van het Huis van alle Talen, meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | klantenservice@oba.nl

bestel kaarten

Illustratie @Peter van Dongen