ZOMERFESTIVAL │ Moesson Live! - Makan

21 augustus 2022, van 15:00 tot 16:00 | OBA Oosterdok

Kosten: € 10.00 | € 5.00 voor OBA- en stadspasleden | € 5.00 voor Moesson leden

Moesson Live! Is een nieuwe serie programma’s in het OBA Theater in samenwerking met Het Indisch tijdschrift Moesson rond steeds een ander, actueel thema

Het programma is onderdeel van het Huis van alle Talen, waarmee de OBA aandacht geeft aan de vele culturen in de hoofdstad. Op 21 augustus vindt de derde Moesson Live! plaats met als thema ‘Makan’ – eten dus.

In deze Moesson Live! praat Vivian Boon, hoofdredacteur van Moesson, met verschillende gasten over een geliefd onderdeel van de Indische cultuur: het eten. Hoe staat het ervoor met de Indische keuken in Nederland? En wat maakt die Indische keuken nu anders van de Indonesische? Uiteraard zit er ook veel eten in de Indische literatuur.
Te gast is Patricia Jacob, culinair journalist en columnist van Moesson. Ze spreekt met ons over ‘unusual suspects’ – die heerlijke hapjes die je niet in elke toko vindt. Na afloop kun je natuurlijk wat van deze lekkernijen proeven in de Theaterfoyer! .  Ook te gast is Adriaan van Dis hij praat met Vivian Boon over de muziekformatie Jaya en natuurlijk over lekker eten. Jaya - met Guus Paat, Pim Fuchs en Ernst Makily - verzorgt deze editie van Moesson Live! de muziek.

Vooraf is er koffie en thee met spekkoek en na afloop is er gelegenheid om een drankje te drinken in de OBA Theaterfoyer en te proeven van de bijzondere lekkernijen waarover Patricia Jacob heeft verteld.

Dit programma wordt opgenomen. Klik HIER voor de link (online vanaf 21 augustus, 15:00 uur en ook daarna terug te kijken).

Kijk voor de opname van de eerdere edities hier:  
Na de kolonie
Showtime! 

Klik HIER voor meer informatie over Moesson.

Dit programma is onderdeel van het Huis van alle Talen. Wil je op de hoogte blijven van de programma’s van het Huis van alle Talen, meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011 DL Amsterdam
T: 020-5230900 | klantenservice@oba.nl

Illustratie @Peter van Dongen