In Dialoog naar Vrijheid een Keti Koti lezing

25 september 2023, van 13:15 tot 15:30 | OBA Osdorp

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Keti Koti is als feest en herdenkingsdag gekoppeld aan 1 juli, maar gezien het belang dag-overstijgend. De lezing bestaat uit twee lezingen van beide ongeveer twintig minuten, met een pauze tussendoor waar men de tijd heeft om met elkaar in gesprek te gaan en wat lekkers te eten en te drinken. Na de lezingen is er een korte nabespreking.

E.H. Ray Landveld is auteur van verschillende werken, waaronder: “Saamakatongo” en “De Christen komen”. Daarnaast is hij oprichter van de Stichting Saamaka Soni, die zich ten doel stelt de studie over slavernij, met name van de orale traditie van de Saramaccaners te bevorderen. Vanuit zijn boek “Waar ligt Boven-Suriname?” deelt Landveld het inspirerende verhaal van Tata Wii: de Saramaccaanse vrijheidstrijder die vocht voor vrijheid in dialoog.

Sheila Landveld-Marengo is een actief gemeenschapslid en houdt zicht o.a. bezig met de kwetsbare positie van vrouwen en kinderen in Amsterdam Nieuw-West. Tijdens haar lezing neemt ze de deelnemers mee op reis door de geschiedenis van de Surinaamse Pangi klederdracht.

Aanmelden
Meld je aan via osdorp@oba.nl

OBA Osdorp | Osdorpplein 16 | 1068 EL AMSTERDAM
T: 020-5230900 | E: osdorp@oba.nl