EXPOSITIE ‘De kijkkastjes van Luc Boyer’

11 april 2022 t/m 16 oktober 2022 | OBA Postjesweg

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Theatermaker Luc Boyer beperkt zich niet tot theaterzalen: ook in kijkkastjes schept hij eigen werelden. Van 11 april tot en met 16 oktober 2022 is een gedeelte van de collectie te bewonderen in OBA Postjesweg in Amsterdam.

Driedimensionale voorstellingen in kleine houten kastjes Luc Boyer gunt zich enkel houten kastjes van 19 x 14 x 8 cm om zijn driedimensionale voorstellingen in op te bouwen. Hij gebruikt daarvoor de meest uiteenlopende afbeeldingen, materialen en objecten waarmee hij een eigen, geheimzinnige, vaak wat bizarre wereld-in-het-klein schept. Het is vooral de onverwachte combinatie van voorwerpen die een sfeer oproepen, de suggestie van een verhaal of een gebeurtenis. Ook de met voorstellingen of motieven beplakte buitenkant doet mee in het geheel – hoewel de samenhang vaak raadselachtig is. Sommigen noemen zijn scheppingen surrealistisch, anderen zoeken er kunsthistorisch commentaar in – maar Luc gaat intuïtief te werk en schept zijn universa zoals het hem uitkomt.

De expositie was eerder te zien in Theater Bellevue/Café De Smoeshaan, waar de expositie begin 2020 officieel geopend werd door politica en columniste Mei Li Vos.

Over Luc Boyer
In oktober 2015 vierde Boyer zijn 55-jarig jubileum in het vak: mimespeler, acteur, theatermaker en docent aan de Mimeopleiding. Veel hedendaagse acteurs hebben les gehad van Boyer. Tegelijk met zijn jubileum vierde hij zijn afscheid van het podium met de voorstelling Met Hart en Ziel voor een bomvolle zaal in Theater Bellevue. Na afloop werd hem het ereteken van Ridder in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld.

Bereid je voor op je bezoek aan de OBA en doe de gezondheidscheck voordat je naar de OBA komt.

OBA Postjesweg | Postjesweg 340 | 1061 AX Amsterdam
T: 020-5230900 | E: postjesweg@oba.nl