Expositie van Anton Staartjes

31 juli 2021 t/m 30 september 2021 | OBA Reigersbos

Kosten: toegang gratis

Anton Staartjes is professioneel fotograaf en heeft jarenlang gewerkt voor instellingen en bedrijven. In de afgelopen jaren werd de toegepaste fotografie minder belangrijk zodat hij zich enthousiast kon wijden aan zijn fotografische passies : architectuur en landschap.

Wat het landschap betreft: hij werkt één dag per week als vrijwilliger voor Vereniging De Ruige Hof. Samen met de andere vrijwilligers werken ze in natuurgebied De Riethoek en De Hoge Dijk.

Tussen Amsterdam-Zuidoost (Reigersbos) en Abcoude ligt De Hoge Dijk. Het is een prachtig (aangelegd) natuurgebied met een zwemplas, wandelpaden, het natuurterrein Kralenbeek en twee heemtuinen. De vrijwilligers werken voornamelijk in Kralenbeek.

Met een expositie wil hij de aandacht vestigen op De Hoge Dijk en niet in de laatste plaats het werk dat ze daar als vrijwilligers doen.

De uitbundige natuur laat zich fraai fotograferen. Het in het voorjaar bloeiende fluitenkruit en koolzaad leverden een indrukwekkend beeld. Keerzijde van de medaille is dat beide gewassen ’stikstof indicatoren’ zijn en de natuur een stuk beter af zou zijn als er minder van te zien was. Door een stukje van het terrein te laten ‘verschralen’ lukte het dit jaar (weer) om zeldzame orchideeën te laten groeien. 

Kijk ook eens op antonstaartjes.com of deruighof.nl

OBA Reigersbos | Rossumplein 1 | 1106 AX Amsterdam
T: 020-5230900 | E: reigersbos@oba.nl