20 jaar De Vrolijkheid

12 april 2021 t/m 12 juni 2021 | OBA Roelof Hartplein

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Vrolijkheid bestaat 20 jaar. Om dit te vieren lanceert de stichting een landelijke campagne. Jonge, getalenteerde bewoners van asielzoekerscentra presenteren zich met een serie bonte portretten, deze zijn te zien op de ramen van OBA Mercatorplein en OBA Roelof Hartplein.

De landelijke postercampagne is een uiting van de Beeld//Formers. Beeld//Formers zijn azc-bewoners in de leeftijd 15-25 jaar, die met zelfgekozen kunstdisciplines een eigen verhaal op een unieke manier presenteren. Dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst zijn de instrumenten waarmee verhalen worden vormgegeven en de Vrolijkheid investeert in talentontwikkeling van jonge azc-bewoners.

In co-creatie met een professioneel team van beeldmakers en stylisten, werkten de jongeren aan fotografische kunstuitingen. Samen ontwikkelden zij artistieke portretten en surrealistische beelden. De jongeren creëerden een eigen imago om zichzelf op eigenzinnige wijze te presenteren. Het project is ontwikkeld in samenwerking met fotograaf Petra Katanic, de stylisten van Foei Productions en de vormgevers Studio Harris Blondman.

Beeld//Formers Eén op de twee mensen die naar Nederland komt is jonger dan vijfentwintig jaar. Met Beeld//Formers nemen deze jongeren het heft in eigen hand. Door middel van zelfgekozen disciplines verbeelden zij op eigen wijze een verhaal. In co-creatie met kunstenaars en leeftijdsgenoten werken Beeld//Formers aan verschillende kunstuitingen. Zo worden jongeren met hun talenten zichtbaar voor zichzelf, elkaar en de Nederlandse samenleving.

Stichting de Vrolijkheid De Vrolijkheid is een netwerk van professionele kunstenaars, regelaars, vrijwilligers, kinderen, jongeren en ouders, die samen wekelijks meer dan 100 kunstprojecten op bijna 30 azc’s realiseren. Vrolijke ruimtes bieden de inspiratie om eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen.

OBA Roelof Hartplein | Roelof Hartplein 430 | 1071 TT Amsterdam
T: 020-5230900 | E: roelofhartplein@oba.nl