Amsterdam danst door de eeuwen heen 6+

Zaterdag 26 oktober 2024, van 15:30 tot 16:30 | OBA Van der Pek

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Vier met ons 750 jaar Amsterdam in deze vrolijke dansworkshop die de rijke geschiedenis van onze prachtige stad tot leven brengt.

Aan de hand van het prentenboek van Georgien Overwater gaan we al bewegend en dansend door de tijd reizen om te vieren dat Amsterdam 750 jaar bestaat. We beginnen bij de Amsterdamse hoogtepunten, maar maken dan een sprong naar het verre verleden. Ontdek Amsterdam zoals je het nog nooit hebt gezien: van een klein vissersdorpje aan de Amstel in 1275, door de vrolijke volksdansen van de 17e eeuw, naar de levendige, multiculturele stad van vandaag. We dansen door de eeuwen heen, voelen de ritmes van vroeger en nu, en eindigen met een finale die de diversiteit en levendigheid van het moderne Amsterdam viert.

De docent is Mariëlle Kleyn Winkel, opgeleid aan de HKU en KIM in Berlijn in fysiek theater en dans. Samen gaan jullie ontdekken hoe je geïnspireerd door technieken van Jacques Lecoq kunt storytellen met je lichaam door ritmes en bewegingen vanuit improvisatie.

Dit programma is onderdeel van Amsterdam 750.
Hoera! Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar en de OBA viert mee.
Met 29 bibliotheken in de hele stad vieren we het jubileum een jaar lang in elke buurt.
We zetten onze deuren wagenwijd open voor kleine buurtactiviteiten en grote evenementen.

OBA Van der Pek | Gentiaanstraat 1 | 1031AE Amsterdam
T: 020-5230900 | E: vanderpek@oba.nl

aanmelden