Vanaf zondagavond 20:00 uur tot maandagochtend 10:00 uur vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan ons bibliotheeksysteem. Daardoor kunnen onderdelen van de website, zoals 'Mijn omgeving', tijdelijk beperkt of niet beschikbaar zijn.

AFGELAST - Over de Liefde: literaire avond

18 maart 2024, van 20:00 tot 22:00 | OBA Van der Pek

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Deze activiteit is afgelast.

De kelder van galerie Pexpo in Noord wordt omgetoverd tot het Hoofdpostkantoor van de Liefde. Vanaf Valentijnsdag kunnen mensen kunstwerkjes, liefdesbrieven of andere creatieve berichten voor een geliefde achterlaten in een kluisloket. Daarnaast worden 6 weken lang op verschillende plekken voorstellingen, bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd.

Galerie Pexpo zit in de Van der Pekstraat in Amsterdam-Noord. Toen de galerie twee jaar geleden opende op Valentijnsdag, wilde Jobse iets doen voor de buurt. “We zijn toen meteen begonnen met een project over de liefde. We organiseerden workshops voor de buurt en daar kregen we veel positieve reacties op. Nu is het traditie geworden om op Valentijnsdag van start te gaan met het thema liefde.”

Bezoekers kunnen gedurende zes weken gratis liefdesberichten, -fotografie, -kunst en andere liefdevolle boodschappen achterlaten in een van de kluisloketten. “Het mag ook een videoboodschap zijn. Hoe fantasievoller hoe leuker,” zegt Jobse. Als het maar niet een al te groot kunstwerk is, want het moet wel in een loket passen. Het mag ongeveer het formaat van een envelop hebben – de kluisloketten zijn 40x10x15 centimeter.

OBA Van der Pek | Gentiaanstraat 1 | 1031AE Amsterdam
T: 020-5230900 | E:  vanderpek@oba.nl