Blogs en vlogs over boeken

Books and Quills

Sanne houdt enorm veel van lezen, maar ook van lekker eten, Londen en nieuwe dingen ontdekken. Ze deelt haar tips en ontdekkingen in vrolijke vlogs. Niet te missen!

Dutch Book Chick

Nanouk deelt vooral YA-boekentips en reviews, maar ook films en series komen op haar blog voorbij. Check ook haar Instagram en YouTube-kanaal eens.

A Bookworm Life

Sacha is een echte BOOKWORM. Ze is haar BookTube-kanaal begonnen om een uitlaatklep te hebben voor haar passie voor boeken, met book hauls, reviews en meer!

My Pink Fairytale

Boekenblogger Rowan schrijft recensies en andere boekgerelateerde artikelen. Maar ze schrijft ook graag over reizen en lifestyle, en dat alles met een persoonlijk tintje.

Chinouk Thijssen

Deze enthousiaste BookTuber schrijft zelf ook YA-boeken. Naast reviews vind je op haar kanaal o.a. winacties en tutorials.

Nerdy Geeky Fanboy

Joost blogt over boeken, films, series, games, tekenen, muziek en alles wat een echte fanboy kan waarderen! Ook voor fangirls leuk natuurlijk...

Adorable Books

Deze vier meiden bloggen en vloggen over allerlei soorten boeken en films: van Young Adult tot literair werk en chicklits!

Books and Teacups

De 19-jarige boekenworm Charlotte schrijft over alles wat met boeken te maken heeft en deelt haar bullet journal spreads. Ze maakt ook mooie filmpjes!

Vlogboek

Lezen voor de lijst? Jörgen maakt het leuk! In zijn vlogs bespreekt hij Nederlandse literatuur. Hij maakt video's over boeken, auteurs, literatuurgeschiedenis en -wetenschap.

Zon en Maan

Emmy blogt met enthousiasme over YA en Fantasy. Ze kan ook super mooie illustraties maken.

Blogs van de OBA

Bij de OBA wordt natuurlijk ook geblogd over boeken. Deborah, Leo en Sophie schrijven met passie over de boeken die zij lenen en lezen.

Leestips van de OBA

Wist je dat de OBA ook leestips geeft? Van griezelverhaal tot romantische geschiedenis - we helpen je graag op weg bij het vinden van een leuk nieuw boek.

Leestips van bloggers en vloggers

De OBA heeft bovenstaande boekenbloggers en -vloggers gevraagd naar hun favoriete titels van dit moment. Bekijk ze in de (extra gevulde) top 10.

naar de top 10 leestips van bloggers en vloggers

'Pijn' wint Prijs van de Jonge Jury

'Pijn' van Mel Wallis de Vries heeft de Prijs van de Jonge Jury 2018 gewonnen. De OBA heeft een speciale top 10 gemaakt met de nominaties voor deze prijs en nog veel meer leestips.

naar de top 10 Jonge Jury 2018


Mis je nog een leuke boekenblogger of -vlogger? Stuur een mailtje naar webredactie@oba.nl en vertel vooral waarom deze blogger/vlogger niet mag ontbreken in dit lijstje.

Ik vind lezen leuk

Mathilde stuurde een mailtje over haar eigen site ikvindlezenleuk.nl. Je vindt er recensies van jeugdboeken, vaak geschreven door kinderen, informatie over prijzen en interviews met schrijvers en illustratoren.

Boekielezen

Collega Deborah schrijft al jaren blogs op boekielezen.nl. Niet alleen prentenboeken, maar ook YA-boeken worden door haar gerecenseerd. Ze schrijft vol liefde over alles wat ze leest, geeft goede leestips én ze maakt vlogs!