Blogs

Resultaat 91 - 100 (van 193)

 • Metha's muziek; de oude ziel van de kamancheh

  16 juni 2014

  Het treurige geluid van een kamancheh roept visioenen op van kale, lege landschappen. Van het meest desolate landschap ter wereld. Zoals misschien het landschap van een Iraanse woestijn?

  Bekijk details van Metha's muziek; de oude ziel van de kamancheh

 • Boekenblog: De waarheid van A.H.J. Dautzenberg

  13 juni 2014

  Mijn verleden ligt voor een deel op Texel en nog wat Waddeneilanden. Mijn heden ligt deels in de Oostelijke Mijnstreek van Zuid-Limburg. Boeken helpen me natuurlijk om me dat nieuwe gebied “eigen” te maken.

  Bekijk details van Boekenblog: De waarheid van A.H.J. Dautzenberg

 • Vijf jaar Buitenveldertse ochtend

  10 juni 2014

  Donderdag 5 juni vond de feestelijke viering van vijf jaar Buitenveldertse ochtend plaats. Wie had dat vijf jaar geleden kunnen denken, toen de bibliotheek in Buitenveldert hier op 4 juni 2009 mee van start ging met als eerste gast auteur Jan Siebelink, die ook nu weer aanwezig was een zelfs een speciale column voor de jubileumkrant schreef.

  Bekijk details van Vijf jaar Buitenveldertse ochtend

 • Boekenblog ; De Wadden, vooral Texel

  6 juni 2014

  “De Waddenzee is een slapeloos, betoverend, niet-aflatend heden. Ze verzet zich met alle middelen die ze heeft tegen geschiedenis. Ieder etmaal opnieuw wist ze haar eigen sporen uit en begint ze haar hele verhaal van voren af aan.”( Matthijs Deen, De Wadden, een geschiedenis, 2013)

  Bekijk details van Boekenblog ; De Wadden, vooral Texel

 • Tijdschriftenblog; Pophelden van weleer

  5 juni 2014

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen als Libelle en Opzij, maar ook om computerbladen, vaktijdschriften, kunstmagazines, literaire periodieken. Het lijkt te veel om op te noemen en daarom probeert dit tijdschriftenblog telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld te schetsen van een klein deel van de afdeling.

  Bekijk details van Tijdschriftenblog; Pophelden van weleer

 • Jeugdliteratuurblog: De Schoolschrijver

  1 juni 2014

  En dit is de mevrouw die onze boekenkist samengesteld heeft." Zo werd ik geïntroduceerd in groep 5 op El Kadisia, toen ik kwam kijken naar Schoolschrijver Selma Noort in actie. En wat ik niet verwacht had waren de reacties: “Wow, zij heeft die boeken bij elkaar gezocht!” De prestatie werd erg gewaardeerd. Dat is eer van je werk! De Schoolschrijver, wat is dat?

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog: De Schoolschrijver

 • Boekenblog Boekendienst aan Huis

  28 mei 2014

  Voor u denkt, eindelijk, naast de thuisservice van het grootwinkelbedrijf of de wekelijkse bezorging van de groententas nu ook een Boekenbezorgdienst, nee. Die moet er misschien wel komen! Dit blog gaat over de bezorgservice voor volwassenen die langer dan 3 maanden niet in staat zijn zelf naar een van de vestigingen van de OBA te komen, en niet in een woonzorgcentrum wonen waar de OBA een uitleendienst verzorgt. Zij krijgen 1 maal per maand op een vaste dag, een hoeveelheid boeken naar wens thuisbezorgd

  Bekijk details van Boekenblog Boekendienst aan Huis

 • Boek over Mies Bouhuys gepresenteerd in de OBA

  27 mei 2014

  Donderdag 22 mei werd in de Centrale Bibliotheek het boek 'Omdat ik in de wereld loop – Mies Bouhuys 1927 - 2008, schrijfster en activiste' gepresenteerd.

  Bekijk details van Boek over Mies Bouhuys gepresenteerd in de OBA

 • Metha’s muziek; modern times

  24 mei 2014

  Alsof hij je vriendje van één deur verder is, zo ziet Damon Albarn eruit. Een ‘geezer’, een maatje. Net als Pharrell Williams ziet Damon ( 23 maart 1968) er aangenaam onaangetast door de tijd uit. Muziek houdt jong zegt men. Een beetje verlegen maar eerlijke oogopslag in een jongensachtig koppie. Huisgeknipt weerbarstig haar- of een hele dure kapper- je weet het maar nooit met die Engelse popgozers. Zie Paul Weller, vaak een coupe ‘pot de fleurs’. Liam Gallagher idem.

  Bekijk details van Metha’s muziek; modern times

 • Tijdschriftenblog; Naar het Museum!

  19 mei 2014

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen, maar ook om vaktijdschriften en literaire periodieken. Het tijdschriftenblog probeert telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld te schetsen van een klein deel van de afdeling.

  Bekijk details van Tijdschriftenblog; Naar het Museum!