Blogs

Resultaat 121 - 130 (van 350)

 • Boekenblog; Wandelend op zoek naar zingeving

  29 februari 2016

  In mijn vrije tijd lees ik niet alleen graag een mooi leesboek maar een stukje wandelen hoort ook tot mijn favoriete bezigheden. Wil ik echt onthaasten, dan is Gods eindeloze natuur wel de beste keuze-de stad leidt teveel af. In mijn eentje dwalen heeft niet mijn voorkeur, ik wandel liever met vrienden. Het voordeel, bijpraten, ontaardt vaak in teveel praten. Al wandelend door de wereld vergeet ik om me heen te kijken. Gelukkig is iedere wandeling, zeker in Nederland, zo uitgebreid geboekstaafd,...

  Bekijk details van Boekenblog; Wandelend op zoek naar zingeving

 • Jeugdliteratuurblog; Jonge Jury – Boek van de maand: Vlam

  24 februari 2016

  Het boek van de maand is deze keer ´Vlam´ van Floortje Zwigtman. Je kent haar misschien van de superdikke Groene Bloem-trilogie die ze heeft geschreven, over de homoseksuele Adrian in het Engeland van de 19e eeuw. ´Vlam´ is het eerste deel van een heel andere trilogie, maar het is wel net zo dik. Goed nieuws dus voor de liefhebbers van dikke pillen! In plaats van in het verleden speelt dit boek in een dystopie: dat is een verzonnen samenleving waarin alleen maar nare dingen gebeuren. In Chimeria,...

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog; Jonge Jury – Boek van de maand: Vlam

 • Boekenblog; Van gene zijde: spirituele boeken

  19 februari 2016

  De Maand van de Spiritualiteit is voorbij. Van 15 januari tot 14 februari konden we meedenken, meelezen, meebewegen met alles wat valt in het ongelooflijk rijke spectrum van filosofie, godsdienst, levenskunst. Nadenken over de richting die je leven kan nemen door toeval, overweging, geluk, ongeluk, zou ik zelf zoeken naar levenswijsheid noemen. U merkt wel, een adequate omschrijving van spiritualiteit is niet eenvoudig. Misschien is dat juist wel goed, want is er wel een definitieve beschrijving...

  Bekijk details van Boekenblog; Van gene zijde: spirituele boeken

 • Jeugdliteratuurblog: Jonge Juryboeken - voor jong en oud

  17 februari 2016

  Om de Jonge Jury meer onder de aandacht te brengen namens de OBA hebben mijn collega en ik ons gestort op de boeken voor kinderen van 12 tot en met 16 jaar. Wij hebben elke maand geblogd over deze boeken en er binnen de OBA ook aandacht voor gevraagd. Ook zijn we er regelmatig mee op Radio AmsterdamFM geweest, met leerlingen van Amsterdamse middelbare scholen.

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog: Jonge Juryboeken - voor jong en oud

 • Boekenblog; Amsterdam Quarterly

  12 februari 2016

  Donderdagavond om half tien liep ik het OBA Theater uit, een bijzonder boek rijker. Een boek dat niet in boekhandel of op het internet te krijgen is. Bryan R. Monte auteur, redacteur, uitgever, èn eigenaar van Amsterdam Quarterly, geeft het je cadeau als je een AQ avond of workshop opfleurt met je aanwezigheid. Het boek, Amsterdam Quarterly Yearbook 2015, staat vol verhalen, romanonderdelen, poëzie, essays, memoires, met als enig keuzecriterium voor plaatsing: vindt Bryan het goed?

  Bekijk details van Boekenblog; Amsterdam Quarterly

 • Boekenblog; K. Schippers stadsdichter van Amsterdam

  5 februari 2016

  Met de eeuwig jonge-hij is pas 79- K.Schippers is een oer-Amsterdammer benoemd als Stadsdichter van Amsterdam. Opgegroeid in de zelfde buurt als zijn illustere tijdgenoten als Willem van Toorn, Bernlef, Kees Fens en Rinus Michels is Schippers altijd trouw aan Amsterdam gebleven. Nog bijna dagelijks wandelt hij door de stad en doet inspiratie op voor nieuwe gedichten, essays en romans. Zijn originaliteit, zijn nèt iets andere manier van kijken, is ongekend.

  Bekijk details van Boekenblog; K. Schippers stadsdichter van Amsterdam

 • Boekenblog; Poëzie, Veel Uitgeleende Boeken en een Prentenboek

  29 januari 2016

  Dichter der Nederlanden Joke van Leeuwen opende bij het radioprogramma De Ochtend van 4 op 28 januari Gedichtendag en de Poëzieweek 2016. Leuke verspreking van presentatrice Margriet Vroomans: Dochter der Nederlanden. Joke deed dat zo aanstekelijk dat ik nu helemaal niet meer weet welke gedichtenbundel ik deze week koop: wordt het haar Grijp de dag aan, dan valt de allerlaatste Joost Zwagerman, Wakend over God, af.

  Bekijk details van Boekenblog; Poëzie, Veel Uitgeleende Boeken en een Prentenboek

 • Boekenblog; Poëzieweek 2016 Hertmans, Pfeijffer

  22 januari 2016

  Dichter! Kam je haar, poets je schoenen! Trek je innerlijk aan! We gaan de wind een hand geven. We gaan de horizon begroeten. Zoveel te zien! Zoveel te doen!

  Bekijk details van Boekenblog; Poëzieweek 2016 Hertmans, Pfeijffer

 • Jeugdliteratuurblog: Ik daag je uit!

  21 januari 2016

  Het is weer januari. Voor velen betekent dat goede voornemens. We gaan meer van dit, en we gaan zeker veel minder van dat. We worden verbeterde versies van onszelf, als het aan onszelf ligt. En omdat een mens een beetje aanmoediging en bevestiging altijd wel kan gebruiken, schieten de challenges als paddenstoelen de grond uit.

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog: Ik daag je uit!

 • Jeugdliteratuurblog; Jonge Jury – Boek van de maand: Ben X

  20 januari 2016

  De autistische Ben begrijpt het gedrag van andere mensen niet altijd en daarom wordt hij gepest op school. Thuis trekt hij zich terug in zijn game Avenged Kingdom, waar hij de held Ben X is. In de game heeft hij een vriendin, en zij vrolijkt hem op als het in de echte wereld te zwaar is. Het pesten op school wordt steeds erger, bijna onhoudbaar. Dan verzint Ben samen met zijn game-vriendin een plan om wraak te nemen op de pesters.

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog; Jonge Jury – Boek van de maand: Ben X