Blogs

Resultaat 281 - 290 (van 350)

 • Boekenblog 204: Eindeloos praten over boeken!

  16 januari 2014

  Natuurlijk is het lezen van boeken heerlijk. Wat je ook leest, hoe je ook leest, op welke leeftijd je al of nog leest, waar je ook leest, uiteindelijk is het altijd plezierig om meningen, zinnen, gedachten van vrijwel altijd een ander dan jezelf tot je nemen. Het heeft mij nog nooit verveeld om te lezen. Ik lees wel eens om me niet te vervelen, maar ik verveel me nooit als ik lees.

  Bekijk details van Boekenblog 204: Eindeloos praten over boeken!

 • De OBA komt naar IJburg!

  13 januari 2014

  De wijk IJburg krijgt in het voorjaar een vestiging van de OBA. Maandag 13 januari vond de sleuteloverdracht plaats van Woonstichting De Key aan de OBA van het pand Diemerparklaan 79. De OBA is hier blij mee want de bibliotheek streeft hier al heel lang naar. Volgens de eerste plannen zou de vestiging er al komen in 2008 en was de bibliotheek voorzien op eiland 3 – het Centrumeiland. Door de financiële crisis en de stagnerende woningmarkt is het allemaal sterk uitgelopen en daarom zijn we extra blij...

  Bekijk details van De OBA komt naar IJburg!

 • Tijdschriftenblog 129; 200 Jaar Koninkrijk

  11 januari 2014

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen, maar ook om vaktijdschriften en literaire periodieken. Het tijdschriftenblog probeert telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld te schetsen van een klein deel van de afdeling. Van november 2013 tot oktober 2015 wordt 200 jaar Koninkrijk herdacht. Startschot was de nagespeelde landing van Prins Willem Frederik, de latere Koning Willem I, in Scheveningen....

  Bekijk details van Tijdschriftenblog 129; 200 Jaar Koninkrijk

 • Boekenblog 203: Nieuwe Boeken, Nieuwe Lijstjes?

  10 januari 2014

  Donderdagmiddag 9 januari, was het op een andere manier ‘vol’ in de Centrale Bibliotheek dan gewoonlijk. In de weekenden wordt de bibliotheek overstroomd door hevig blokkende studenten, honderden ouders met hun vrolijke, drukke en soms ook jengelend kroost, loslopende toeristen uit binnen- en buitenland, en de vaste, doelbewuste bezoekers. Door de week is het beeld iets anders, maar dan vooral toch qua aantallen. Maar bij bijzondere activiteiten gonst de bibliotheek anders; en dat was nu het geval.

  Bekijk details van Boekenblog 203: Nieuwe Boeken, Nieuwe Lijstjes?

 • Jeugdliteratuurblog: Net als in het boek: Boekverfilmingen

  7 januari 2014

  Het gebeurt niet vaak dat boekverfilmingen echt goed geslaagd zijn. Vaak mis je een bepaalde verhaallijn en zijn dingen totaal anders dan in je eigen fantasie. De personages zien er anders uit, en zelfs hun namen worden anders uitgesproken dan je het deed in je hoofd. Maar er zijn uitzonderingen. In mijn jeugd was dat de verfilming van ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ van Roald Dahl, in de versie met Gene Wilder. O, alles was zoals ik het me verbeeld had. En die oempa loempa's met hun lied vond ik...

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog: Net als in het boek: Boekverfilmingen

 • Boekenblog 202: Herman Pieter de Boer: 9 februari 1928 -1 januari 2014

  3 januari 2014

  Natuurlijk, het gaat allemaal in de necrologieën – terecht – over zijn prachtliedjes, die u en ik moeiteloos meezingen, zonder zelfs te weten dat we ze uit ons hoofd kennen: ‘Op een onbewoond eiland’,’ Ik heb zo waanzinnig gedroomd’, ‘Annabel’, ‘Visite’.

  Bekijk details van Boekenblog 202: Herman Pieter de Boer: 9 februari 1928 -1 januari 2014

 • 2014 uitdagend jaar voor de OBA

  3 januari 2014

  2014 belooft een uitdagend jaar voor de OBA te worden met veel ontwikkelingen op allerlei terreinen. Een grote wens van de OBA gaat in vervulling met de komst van een filiaal in IJburg in maart en de opening van de voormalige tramremise De Hallen in april met daarin ook een bibliotheek. Daarmee wordt het filialennetwerk van de OBA gecompleteerd en hoort het qua spreiding en aanbod tot de beste van Nederland.

  Bekijk details van 2014 uitdagend jaar voor de OBA

 • 2013 succesvol jaar voor de OBA

  30 december 2013

  2013 was een succesvol jaar voor de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Enerzijds werden er drie nieuwe vestigingen in gebruik genomen en anderzijds nam het aantal nieuwe leden met bijna 10.000 toe. Daarnaast werd hard gewerkt aan de uitbreiding van de digitale bibliotheek en werd de overgang naar de centrale financiering voorbereid.

  Bekijk details van 2013 succesvol jaar voor de OBA

 • Metha’s muziekblog; Semper Dowland semper dolens

  27 december 2013

  Na het blog over het overstelpende geluk van Pharrell Williams’ 24hoursofHappy clip waren we al bijgestuurd naar tranen door Mandela’s overlijden. Nu gaan we helemaal richting ‘Ach en Wee’ naar een waarlijk tranendal.

  Bekijk details van Metha’s muziekblog; Semper Dowland semper dolens

 • OBA in de Kerstsfeer

  23 december 2013

  Ook de OBA is deze periode in de Kerstsfeer. Op alle vestiging zijn kerstversieringen aangebracht en natuurlijk wordt onze grote kerstcollectie actief aan de gebruikers aangeboden.

  Bekijk details van OBA in de Kerstsfeer