Vanaf zondagavond 20:00 uur tot maandagochtend 10:00 uur vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan ons bibliotheeksysteem. Daardoor kunnen onderdelen van de website, zoals 'Mijn omgeving', tijdelijk beperkt of niet beschikbaar zijn.

Blogs

Resultaat 51 - 60 (van 210)

  • Vluchten en veranderen Bekijk details

    2 januari 2019

    Volgens Christopher Booker, een Engelse journalist en schrijver, zijn er in de wereld maar zeven basisverhalen die telkens opnieuw worden verteld. ‘De Reis’ is er daar een van. Het bekendste reisverhaal is dat van Odysseus, die na het veroveren van Troje teruggaat naar Ithaka en onderweg talloze avonturen beleeft.

  • Jeugdliteratuurblog: Kerst met Astrid Bekijk details

    17 december 2018

    Welk boek geeft mij het ultieme kerstgevoel? Dat is een boek dat de sfeer oproept van lichtjes, warmte, knusheid, sneeuw, kerstbomen, peperkoeken, samenzijn.

  • De literaire rollercoasters van Alan Gratz Bekijk details

    28 november 2018

    Ik ben al een tijdje fan van schrijver Alan Gratz. Ik kwam zijn naam tegen op Twitter, ben hem gaan volgen en heb daarna vier van zijn boeken gelezen.

  • Jeugdliteratuurblog: Kinderkunstboeken Bekijk details

    26 november 2018

    Ze verschijnen al een aantal jaar, en ik was meteen fan: de kinderkunstboeken, gemaakt in samenwerking tussen uitgeverij Leopold en het Gemeentemuseum Den Haag. Tegelijk met een nieuwe tentoonstelling verschijnt er een prentenboek over de betreffende kunstenaar of kunststroming.

  • Jeugdliteratuurblog: Boeken bezoeken Bekijk details

    16 juli 2018

    Lezen is opgaan in een andere wereld. Je kunt soms helemaal verdwijnen in middeleeuwse kastelen, Scandinavische bossen, sprookjesachtige toverscholen of een enorm muizenhuis. En wat zou het leuk zijn om dat een in het echt te zien, hoewel het in je eigen fantasie altijd anders zal zijn dan in het ‘echt’.

  • blog | Boeken vol ellende Bekijk details

    30 mei 2018

    ‘Ja!’, zei ik vol overtuiging, ‘Je moet Angela’s Ashes lezen. Dat is zo mooi en McCourt schrijft zo goed en grappig.’ Dus mijn man las 'Angela’s Ashes'. Puffend en steunend weliswaar, want wat was dat een boek vol ellende.

  • Jeugdliteratuurblog | Annie M.G. Schmidtlezing Bekijk details

    24 mei 2018

    Waarom wordt er niet intelligent en serieus over kinderen gesproken? Anna Woltz vroeg het zich af tijdens de Annie M.G. Schmidtlezing van dit jaar. Jeugdbibliothecaris Deborah was erbij en doet verslag.

  • Boekenblog; Een Lange Boekenreis Bekijk details

    11 mei 2018

    Met de OBA maakte ik een heel lange reis door het heelal van het boek. Sinds 2009 schrijf ik over mijn ervaringen van die eindeloze reis, tot 2014 in aansluiting op mijn wekelijkse Boekenrubriek bij AmsterdamFM. Hierdoor besefte ik keer op keer opnieuw de rijkdom van een openbare bibliotheek, van het kleinste filiaal - Duivendrecht - tot de allergrootste vestiging in Nederland, de Centrale OBA.

  • blog | Twee vrouwen Bekijk details

    26 april 2018

    Ben je net zoals ik opgegroeid in een dorp? Dan herken je vast de manier waarop de Amerikaanse schrijfster Elizabeth Strout de levens van dorpsbewoners beschrijft. Iedereen kent elkaar en elkaars verhalen, maar er wordt ook veel verzwegen.

  • Boekenblog Op Reis: Atlassen, Gidsen, en Liefhebbers Bekijk details

    24 april 2018

    In de Centrale Bibliotheek kan vrijwel niemand aan de lange lage kast op de 3e verdieping voorbijlopen. Honderden atlassen staan daar: Times World Atlas, een gigantische atlas over Japan, provinciale topografische atlassen van Nederland…iedere dag liggen ze open op een andere pagina, teken dat iemand er niet van af kon blijven. Hoe makkelijk het ook is om op je mobiel werelddelen of stadswijken op te roepen, het blijft veel leuker om zo’n qua formaat altijd afwijkend boek te bekijken.

Paginanavigatie