Op dit moment vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan ons bibliotheeksysteem. Daardoor kunnen onderdelen van de website, zoals 'Mijn omgeving', tijdelijk beperkt of niet beschikbaar zijn.

12e Boudewijn Büch Dag in de OBA

Gepubliceerd op: 9 december 2013 13:49

Zondag 8 december vond in de OBA alweer de 12e Boudewijn Büch Dag plaats. Het was weer een dag met veel bijzondere lezingen, zoals die van Bart van der Boom over “Gewone Nederlanders en de Holocaust” en Michiel van Straaten over “Eilanden in een niet bestaande wereld”. De biografe van Büch, Eva Rovers, vertelde over haar zoektocht naar het leven van Boudewijn in haar lezing: “Het eilandgevoel, angst en liefde in het leven Boudewijn Büch”.

Pianist Jaap Stork en voordrachtskunstenares Lilian Bakker gingen in op de door Büch zo geliefde wereld van Ravel. Het werd een verrassende voorstelling met verhalen, anekdotes en muziek van Debussy en Ravel en hun moeizame onderlinge verstandhouding. Tussen de muziek door werden gedichten voorgedragen van Charles Baudelaire, de door Ravel en Debussy zo bewonderde en inspirerende dichter.

Aan het eind van de dag werd traditioneel ook de uitgave Büch en geen einde…gepresenteerd, inmiddels deel 12 waarmee de samenstellers keurig in de pas lopen met het aantal Boudewijn Büch Dagen.

Nummer 12 is getiteld: Vladimír Suchânek en Boudewijn Büch. Praag. Leiden, Amsterdam, en is geschreven door Leo van Maris die van 1971 tot het eind van zijn leven met Boudewijn Büch bevriend is geweest. Daarnaast waren er nog tal van bijzondere uitgaven te koop bij een aantal antiquariaten die met een stand aanwezig waren op de 7e etage van de Centrale Bibliotheek, naast het Theater.

Al met al weer een mooie Boudewijn Büch Dag die alweer doet uitzien naar de volgende editie die plaatsvindt op zondag 14 december 2014, de dag waarop Boudewijn Büch jarig was en 66 jaar zou zijn geworden.

Hans van Velzen, directeur