5 veelbelovende boekentips die populair zijn op #BookTok

Gepubliceerd op: 26 oktober 2021 14:33

Volg jij #BookTok al? Als je op TikTok zit, raad ik je zeker aan om dat te doen! Via deze hashtag vind je de leukste filmpjes van boekenliefhebbers over de hele wereld. Er zijn ook super enthousiaste Nederlandse BoekTokkers, dus bekijk de makers die #BoekTok gebruiken ook eens.

Je krijgt sowieso enorm veel zin om je TBR-stapel aan te vullen, ik word in ieder geval heel hebberig van BookTok, daarom deel ik alvast 5 veelbelovende tips die je meteen download, beluistert of gewoon ouderwets leent bij de OBA. 


Dieuwertje Heuvelings | Auxiety

Dieuwertje Heuvelings | Auxiety

Als playlist editor bij een streamingdienst komt Wytske in contact met een omstreden hiphopartiest en lijkt haar relatie met een labelmanager wegens belangenverstrengeling onmogelijk. Ik heb dit boek nog niet gelezen, maar alleen al om de prachtige cover zou ik het willen doen.

Dit boek is ook als e-book te leen.

Taylor Jenkins Reid | Daisy Jones & The Six

Taylor Jenkins Reid | Daisy Jones & The Six

Daisy Jones & The Six is een verslavende roman over de opkomst en ondergang van een band, maar bovenal over drie krachtige vrouwen die leven voor hun dromen en er alles voor over hebben om die te laten uitkomen. Ik ben net begonnen in het luisterboek, ieder personage heeft een eigen stem gekregen. Dus het is bijna een soort hoorspel! Het enige dat ontbreekt zijn de ronkende gitaren van de band en de rauwe en geweldige stem van supertalent Daisy.

Dit boek is ook in het Engels, als e-book en als luisterboek te leen.

Casey McQuiston | Rood, wit en koningsblauw

Casey McQuiston | Rood, wit en koningsblauw

Als de zoon van de Amerikaanse president en de Engelse prins Henry gedwongen worden om vriendschap te sluiten, veranderen hun levens voorgoed als blijkt dat ze meer voor elkaar voelen. Casey McQuiston sleept je volgens de recensies op #BookTok mee in een verhaal vol humor en liefde. Zou het echt zo fantastisch zijn? Ik ben heel benieuwd!

Dit boek is te leen als e-book en als luisterboek.

Madeline Miller | Een lied voor Achilles

Madeline Miller | Een lied voor Achilles

Een verhaal over goden, koningen, onsterfelijke roem en het menselijk hart. Achilles, ‘de beste onder de Grieken’, zoon van de wrede zeegodin Thetis en de legendarische koning Peleus, is sterk, snel en onweerstaanbaar knap. Patroclus is een zachtaardige prins, verbannen uit zijn vaderland na een gewelddadig incident. Achilles neemt Patroclus onder zijn hoede en de twee jongens ontwikkelen een meer dan hechte vriendschap. Dit boek ligt klaar op mijn nachtkastje. Ik las stiekem al even de eerste pagina en was meteen hooked.

Dit boek is ook in het Engels en als e-book te leen.

Matt Haig | Middernachtbibliotheek

Matt Haig | Middernachtbibliotheek

Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Elk boek dat ze openslaat neemt haar mee naar een ander leven: waarin ze Olympisch zwemkampioen is, wél bij haar ex is gebleven of haar droom om gletsjeronderzoeker te worden daadwerkelijk heeft waargemaakt. Het is een boeiend boek dat heel makkelijk leest en je aan het denken zet over je eigen leven. Altijd nuttig.

Dit boek is ook in het Engels en als luisterboek te leen.


Gratis lidmaatschap voor jongeren

Ben je tussen de 12 en 19 jaar en woon je in Amsterdam, Diemen of Ouderkerk aan de Amstel? Dan is het lidmaatschap van de OBA voor jou gratis! Best handig, want je krijgt daarmee toegang tot onze enorme collectie (incl. e-books en luisterboeken). En wist je dat je ook gratis online oefent voor je theorie-examen?

bekijk alle voordelen van het gratis lidmaatschap voor jongeren


Sophie woont met haar man en drie zonen in Amsterdam. In haar boekenkast vind je Engelstalige romans, klassiekers (zoals favoriet Howards End van E.M. Forster), soms wat fantasy of een biografie en een flinke verzameling kunst- en kookboeken. Daarnaast struikel je in haar huis over de stapels kinderboeken. Volg @boekliefde op Instagram voor meer mooie boekentips van Sophie voor jong en oud.