blog | Perfecte kookboeken voor het paasweekend

Gepubliceerd op: 9 april 2020 09:00

Of je nu wel of niet Pasen viert, de meeste van ons hebben een lekker lang weekend voor de boeg. En omdat familiebezoek of een lange wandeling in de natuur dezer dagen niet echt tot de mogelijkheden behoren, duik ik dit weekend de keuken in. Ik heb alvast 5 mooie kookboeken op mijn leesplankje in de E-book-app gezet. Kijk je met me mee?

Daniel Lindeberg | Zweedse broodjes

e-book OBA Zweedse broodjes

We beginnen vrijdag met verse kaneelbroodjes uit het veelbelovende kookboek Zweedse broodjes. In Zweden worden deze en andere zoete broodjes tijden de fika gegeten, een koffiepauze halverwege de ochtend. Ik sla die traditie even over en maak ze liever voor bij het ontbijt. Nu al zin in!

Rutger van den Broek | Cakes

e-books OBA Cakes

Bij Pasen horen niet alleen chocolade-eitjes en matzes, een tulband mag ook niet ontbreken. En aangezien mijn mini-tulbandvormpjes altijd een succes zijn bij de kinderen, gaan we die zondag zeker samen bakken. Ik ben benieuwd of Rutger, de winnaar van Heel Holland Bakt 2013, een goed recept in zijn bakboek Cakes heeft staan. Kijkend naar de cover, schat ik in dat het wel goed komt.

Claire van den Heuvel & Vera van Haren | Easy Peasy

e-books OBA Easy Peasy

Heb jij ook kleine kinderen? Dan is Easy Peasy sowieso een goed kookboek om eens te lenen. Het staat bomvol recepten die naast gezond, voedzaam en smaakvol ook gemakkelijk te maken zijn. En dat is wel zo fijn. Want met culinaire hoogstandjes doe ik mijn jongens voorlopig nog geen plezier, maar ik wil ze wel zoveel mogelijk verschillende dingen laten proeven.

Hiljo Hillebrand | Broodbijbel

e-books OBA broodbijbel

Even iets anders, ik probeer al weken gist te kopen in de supermarkt. Blijkbaar hebben meer mensen behoefte om zelf brood te bakken, want het is steeds op. Daarom zou ik dit weekend ook weleens willen proberen om een zuurdesemstarter te maken. Op internet kom ik uiteenlopende methodes tegen die nogal ingewikkeld lijken. Ik hoop dat de Broodbijbel een eenvoudig stappenplan bevat.

Mari Maris | Mari plukt de dag

e-books OBA Mari plukt de dag

En als ik dan tussen de bedrijven door nog tijd heb om even wat te lezen, kies ik komend weekend voor dit geweldige kookboek van Mari Maris. Maris verruilde haar leven in Amsterdam als kok en cateraar voor dat van groenteboer in Noord-Frankrijk. In Mari plukt de dag vertelt ze over haar leven daar en deelt ze naast recepten enorm veel super fijne kooktips. Een aanrader! Maison Mari en Mari’s groentebijbel zijn overigens ook als e-book te leen.

 

 

En, wat zijn jullie plannen voor dit weekend?


Sophie is contentredacteur bij de OBA. Ze woont met haar man en drie zonen in Amsterdam. In haar boekenkast vind je voornamelijk Engelstalige romans, klassiekers (zoals favoriet Howards End van E.M. Forster), biografieën en een flinke verzameling kunst- en kookboeken.