blog | Perfecte kookboeken voor het paasweekend

Gepubliceerd op: 26 maart 2021 09:00

Of je nu wel of niet Pasen viert, de meeste van ons hebben een lekker lang weekend voor de boeg. Ik ben van plan om de keuken in te duiken, en daarom heb ik alvast 5 mooie kookboeken op mijn leesplankje in de Bibliotheek-app gezet. Misschien bak ik een traditionele tulband (zo mooi) of heerlijk geurende kaneelbroodjes. Lastig kiezen! Kijk je met me mee?

Daniel Lindeberg | Zweedse broodjes

e-book OBA Zweedse broodjes

De kaneelbroodjes uit het veelbelovende kookboek Zweedse broodjes lijken me heerlijk. In Zweden worden deze en andere zoete broodjes tijdens de fika gegeten, een koffiepauze halverwege de ochtend. Ik sla die traditie even over en maak ze liever voor bij het ontbijt. Nu al zin in!

Rutger van den Broek | Cakes

e-books OBA Cakes

Bij Pasen horen niet alleen chocolade-eitjes en matzes, een tulband mag ook niet ontbreken. En aangezien mijn mini-tulbandvormpjes altijd een succes zijn bij de kinderen, gaan we die misschien wel samen bakken. Ik ben benieuwd of Rutger, de winnaar van Heel Holland Bakt 2013, een goed recept in zijn bakboek Cakes heeft staan. Kijkend naar de cover, schat ik in dat het wel goed komt.

Claire van den Heuvel & Vera van Haren | Easy Peasy

e-books OBA Easy Peasy

Heb jij ook kleine kinderen? Dan is Easy Peasy sowieso een goed kookboek om eens te lenen. Het staat bomvol recepten die naast gezond, voedzaam en smaakvol ook gemakkelijk te maken zijn. En dat is wel zo fijn. Want met culinaire hoogstandjes doe ik mijn jongens voorlopig nog geen plezier, maar ik wil ze wel zoveel mogelijk verschillende dingen laten proeven.

Hiljo Hillebrand | Broodbijbel

e-books OBA broodbijbel

Mijn buurman is een fanatieke broodbakker, hij liet me laatst een prachtig brood zien dat hij had gebakken met zijn eigen zuurdesemstarter. Eerdere pogingen van mijzelf zijn mislukt, maar misschien dat ik het dit weekend wel weer eens wil proberen. Op internet kom ik uiteenlopende methodes tegen die nogal ingewikkeld lijken. Ik hoop dat de Broodbijbel een eenvoudig stappenplan bevat voor het maken van een eigen starter.

Mari Maris | Mari plukt de dag

e-books OBA Mari plukt de dag

En als ik dan tussen de bedrijven door nog tijd heb om even wat te lezen, kies ik komend weekend voor dit geweldige kookboek van Mari Maris. Maris verruilde haar leven in Amsterdam als kok en cateraar voor dat van groenteboer in Noord-Frankrijk. In Mari plukt de dag vertelt ze over haar leven daar en deelt ze naast recepten enorm veel super fijne kooktips. Een aanrader! Maison Mari en Mari’s groentebijbel zijn overigens ook als e-book te leen.


Hoe leen je e-books en luisterboeken?

Wil je meteen online (kook)boeken lenen? Dat kan. Als lid van de OBA heb je toegang tot duizenden e-books en luisterboeken uit de landelijke online Bibliotheek. In een paar stappen lees je ze op je smartphone of tablet via de online Bibliotheek-app. 

lees meer en download de Bibliotheek-app


Sophie woont met haar man en drie zonen in Amsterdam. In haar boekenkast vind je Engelstalige romans, klassiekers (zoals favoriet Howards End van E.M. Forster), soms wat fantasy of een biografie en een flinke verzameling kunst- en kookboeken. Daarnaast struikel je in haar huis over de stapels kinderboeken. Volg @boekliefde op Instagram voor meer mooie boekentips van Sophie voor jong en oud.