gastblog: Mam, ik bel je zo terug

Gepubliceerd op: 15 december 2016 09:30

Onze gastblogger Sherry Hus schrijft over de boeken die zij leest. Ditmaal het aangrijpende boek: 'Mam ik bel je zo terug'.

Mam, ik bel je zo terug vertelt het verhaal van Nadine, zij is 20 wanneer ze door haar ex-vriend met 36 messteken om het leven wordt gebracht. Haar moeder Wanda schreef het boek en startte de stichting Nadine.

het perfecte leven

Het leven van Wanda, Jacques en hun twee kinderen Nadine en Jacqueline loopt op rolletjes. Hun dochter Jacqueline is het huis uit en woont samen met haar vriend Dave. Nadine studeert communicatie, houdt van streetdance en treedt ook af en toe op. Alles lijkt perfect te gaan. Totdat Nadine op haar 17de verliefd wordt op de 14 jaar oudere Gerold. Hij is niet bepaald een ideale schoonzoon in Wanda’s ogen.‘Ach, dacht ik bij mezelf, ze is nog jong, dit zal wel weer overwaaien. Niet verbieden , nee, niet verbieden, dat is olie op het vuur, laat hem maar aanschuiven aan tafel, laat hem maar delen in de warmte van ons gezin. Dat was beter, dan konden we hun relatie een beetje in de gaten houden,’ schrijft Wanda in het boek. Maar Wanda vertrouwt het nog steeds niet. Hij oogt te perfect, hij handelt te perfect, niets lijkt fout aan hem. Langzamerhand komen dingen uit Gerold’s verleden boven water, daarnaast heeft hij losse handjes. 

einde relatie

Na een relatie van drie jaar besluit Nadine het uit te maken met Gerold. Iets wat hij niet erg waardeert. Hij zoekt nog steeds contact met Nadine. Ze weigert in eerste instantie om langs te komen, maar besluit uiteindelijk toch bij Gerold langs te gaan. Ondertussen wordt ze gebeld door Wanda: haar laatste woorden waren: ‘Mam, ik bel je zo terug.’ Maar ze belt niet meer terug, ze belt nooit meer terug. Gerold maakte met 36 messteken een einde aan haar leven. De grote vraag was waarom hij dit heeft gedaan.

een dapper relaas

Allereerst respect voor Wanda, ze is een moedige vrouw. Ze heeft ondanks dat haar dochter deze gruwelijke situatie heeft meegemaakt zich toch staande weten te houden. Dit is een dapper relaas van een vrouw die haar dochter heeft verloren. Er zijn weinig boeken die mij aan het huilen krijgen. Mam, ik bel je zo terug is een uitzondering. Met tranen in mijn ogen las ik dit aangrijpende boek. Ik heb bewondering voor Wanda dat ze haar verhaal op papier durft te zetten. Ondanks de gruwelijke situatie heeft ze het verhaal toch gedetailleerd en erg goed beschreven. Iets wat me erg moeilijk lijkt. Vanaf het begin werd ik meegezogen in Wanda’s boek. Ik voelde als lezer met haar mee. Haar gevoelens zijn erg goed beschreven. Er zijn weinig boeken die je altijd bij zullen blijven. Mam, ik bel je zo terug is er één van.

Kijk in de catalogus voor de beschikbaarheid van Mam, ik bel je zo terug   

over onze gastblogger

Sehrish Hussain (27) is verslaafd aan boeken, van romans tot horror, iedere dag is ze aan het lezen. Naast haar studie rechten onderhoudt ze haar eigen blog, Beauty&Books: ‘Ik miste een plek voor leesverslaafden, maar merkte dat mijn lezers naast boeken ook beauty leuk vonden. Zo ontstond het idee om Beauty & Books te starten.’ Sehrish is een bezig bijtje, op haar 19e verscheen haar eerste boek: Sara en Fayzan: een liefde vol illusie. Binnenkort verschijnt een  tweede boek van haar hand. Voor de OBA schrijft Sehrish tot en met het einde van het jaar een reeks maandelijkse blogs over haar favoriete boeken.

ook zin om te bloggen voor de oba?

Stuur een mailtje naar webredactie@oba.nl