Het Groninger Museum exposeert in de OBA de tentoonstelling Debut van Marga Weimans

Gepubliceerd op: 4 juli 2014 10:16

Zaterdag 21 juni vond in de Centrale Bibliotheek de opening plaats van de tentoonstelling “Debut” van de modeontwerpster Marga Weimans. Marga Weimans studeerde af aan de modeopleiding van de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Met Debut toont Weimans omvangrijke zwarte jurken. In haar werk zijn identiteit, technologie en schoonheid belangrijke thema’s. Zij vertaalt dit in opvallende outfits die een combinatie zijn van puur handwerk en high tech.

Gelijktijdig heeft Marga Weimans in het Groninger Museum haar eerste grote solotentoonstelling. Deze tentoonstelling is ook zeer de moeite waard om naar Groningen te reizen, daar is t/m 23 november veel bijzonders op modegebied te zien. Sue-an van der Zijp, conservator hedendaagse kunst, design en mode van het Groninger Museum, gaf uitleg over het werk van Marga Weimans en interviewde haar op levendige wijze.

Eerder organiseerde de OBA succesvolle tentoonstellingen met onder andere het Rijksmuseum, museum Beelden aan Zee, MOTI en Museum de Fundatie. Nu is het Groninger Museum aan de beurt om zich met deze bijzondere modecollectie aan de Amsterdammers te presenteren. De OBA heeft in de collectie veel materiaal dat goed aansluit bij deze tentoonstelling: van modeboeken en tentoonstellingscatalogi tot modefilms. De tentoonstelling is in de Centrale Bibliotheek nog tot en met 24 oktober te zien. Het is elke dag gratis toegankelijk van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds.

Hans van Velzen, directeur.