Lees de speech van de kinderdirecteur

Gepubliceerd op: 11 januari 2017 16:14

Op 11 januari werd bekendgemaakt wie de eerste kinderdirecteur van de OBA is geworden: de 9-jarige Dominique van Hoof. Lees hier haar speech, binnenkort verschijnt op deze pagina ook haar eerste blog voor de OBA.

Hallo allemaal, ik ben Dominique. Ik ben negen jaar. Mijn lievelingsboek is alles van Niek de Groot. Ik zit op school op de 5e Montessori in groep 5/6A bij Juf Florine. Bijna mijn hele klas is hier. Eigenlijk kan ik hier niet zijn, want ik heb nu hockeytraining. Maar ja: ik ben nu kinderdirecteur van de OBA aan het worden en dat gebeurt niet elke week!

Bij een kaartspel krijg je soms slechte kaarten en dan moet je het er mee doen. Als je creatief bent dan maak je er wat van. Ik was eerst aan het stoeien hoe ik mijn sollicatievideo wilde maken. Maar toen bekeek ik het van een andere kant en toen kwamen we ineens op tekeningen en teksten. Ik wil als kinderdirecteur dat iedereen creatief is wat met wat die heeft. 

Ik vind het héééél leuk en ik heb héééél erg veel zin in dit jaar. Ik wil graag mijn mama, papa, broertje Reinier, Martin bedanken. En natuurlijk niet te vergeten Emma, die dit allemaal verzonnen heeft en ook alle anderen van OBA super veel bedanken dat ik dit mag gaan doen! 

Ik wil veel lol maken, maar er zijn ook belangrijke dingen die ik samen met Martin en heel veel kinderen in Amsterdam wil bereiken.

Zo wil ik lezen leuk maken voor iedereen. Misschien houd je niet van lezen, ben je dyslectisch of vind je het moeilijk omdat Nederlands een nieuwe taal voor je is. Of omdat je thuis ook nog een andere taal spreekt.  Echt voor iedereen, dat wordt mijn missie!

Als kersverse kinderdirecteur heb ik een aantal ideeën die ik nu al met jullie wil delen. Zoals jullie in het filmpje al hebben kunnen zien en horen lijkt het mij een goed idee om theater te gaan maken voor dyslectische kinderen, zodat zij lezen leuker gaan vinden. En het geven van computerlessen van kinderen aan ouderen.

Als kinderdirecteur mag ik vandaag heel leuk nieuws vertellen over boeken lenen en vooral het terugbrengen ervan want…hieperdepiep… vanaf ……………………Nu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   Is er geen boete meer als je je boeken te laat terugbrengt met OBA Junior, de jeugdpas voor kinderen t/m 18 jaar!Dus als je per ongeluk te laat bent met je boeken, dvd’s of andere dingen terugbrengen, dan krijg je geen boete van de OBA! 

Maar: het is natuurlijk de bedoeling dat alle dingen wel op tijd terug komen. Zo kunnen andere kinderen er ook van genieten en dan hoeven ze niet lang te wachten.

En als je eigenlijk helemaal niet van lezen houdt, dan is de OBA ook een hele leuke plek om heen te gaan want er is heel veel te doen en te maken. Er komen maakplaatsen aan, je kan gaan kijken naar theater of mooie films en nog heel veel meer. Ik hoop dat ik dit jaar samen met heel veel OBA-kinderen nog meer leuke dingen gaan bedenken en leuke dingen gaan doen voor kinderen. 

Wil je mij helpen of heb jij ook goede ideeën voor de bibliotheek in jouw buurt? Dan kan je mij mailen. Stuur je mail op naar kinderdirecteur@oba.nl en ik geef dan een antwoord. 

Ik wil eindigen dat ik samen met alle OBA-kinderen een feestje van dit jaar ga maken!