Tijdschriftenblog 130; bespaartips

Gepubliceerd op: 28 januari 2014 15:53

De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften.

Het gaat daarbij om algemene bladen, maar ook om vaktijdschriften en literaire periodieken. Het tijdschriftenblog probeert telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld te schetsen van een klein deel van de afdeling. De eerste maand van 2014 is alweer bijna voorbij. Een echte winter hebben we tot nu toe nog niet gehad, maar toch dromen we alweer een beetje van de lente. Met het oog op onze vakantieplannen deze keer maar eens gezocht naar een aantal tijdschriften met budgettips. Zo kunnen we kijken hoe we na de dure maand december in het nieuwe jaar kunnen besparen!

Sparen & spenden

In de Marie-Claire (Algemeen) van februari een special 'let's talk money'. Met budgettips en een test: hoe sta jij er financieel voor? Maar ook think smart, de beste budgettips voor een luxe leven en hoe haal je het beste uit je garderobe! Topstyliste Danie Bles geeft tips. Vast een voorproefje van de vakantie: Van Maastricht tot Madrid in designhotels logeren voor nog geen honderd euro per nacht. Verder alvast een `preview' van de nieuwe lentelook, power pink!

Voel je rijk

Ook in het maandblad Red van februari budget trips, budget design, budget looks en zelfs budget koken. Maar ook geldtips van zakenvrouwen: “een eigen spaarpot verhoogt je eigenwaarde en financiële zelfstandigheid”. Voor een appel en een ei, een artikel over de gerechten uit het boek Bespaar met Jamie. Jamies adagium: koop verstandig, kook slim en verspil minder! Een andere manier om geld te verdienen: doe mee aan de online workshop van Red en ontdek of je het in je hebt om een bestseller te schrijven!

Maak een plan B

In de Opzij (Algemeen) van februari twee artikelen om de crisis op de arbeidsmarkt te bestrijden, de directieleden vreesden een lange tijd zelf voor hun baan. Het sleutelwoord: flexibiliteit! Passie is passé voor wie een reële kans op werk wil maken. Gelukkig geeft het blad 7 tips hoe je jezelf hierop kunt voorbereiden, bijvoorbeeld: Stap uit je comfortzone. Hoofdredactrice Daphne van Paassen schreef een essay hoe zij tijdens de periode dat de toekomst van het blad onzeker was werd gedwongen om een plan B te maken. Zij vraagt zich af waar te beginnen, hoe gedetailleerd moet een plan B zijn om effect te hebben?

De plek die mijn leven veranderde

Tot slot in het jubileumnummer van het blad Traveler (Vrije tijd/Reizen en Recreatie) verhalen van 6 succesvolle auteurs over de plek die een stempel drukte op hun leven. Interessant om te lezen en leuk om ideeën voor een vakantie op te doen! Marion Bloem schrijft over de geur van Indonesië, Lieve Joris over Congo en Joost Zwagerman over (kunst in) Washington. We kunnen met dit nummer nog even verder dromen over de magie van Bali of een safari in Zimbabwe.

 

 

Dirkje Altena