Tijdschriftenblog Feest!!

Gepubliceerd op: 5 december 2014 10:08

De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen, maar ook om vaktijdschriften en literaire periodieken. Het tijdschriftenblog probeert telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld te schetsen van een klein deel van de afdeling.

December is traditiegetrouw de feestmaand. En om inspiratie op te doen voor het kerstdiner en de versiering van uw woonkamer is het een goed idee om de tijdschriften van deze maand eens door te nemen. En wanneer u helemaal niet aan kerst doet, dan kunt op Tweede Kerstdag in de Centrale Bibliotheek terecht want deze is tussen 10.00 en 18.00 uur gewoon geopend.

VT wonen

In het decembernummer van VT wonen veel aandacht voor de feestvoorpret metde mooiste boom; sprankelende decoraties, een betoverende kersttafel en een kerstspecial met 52 pagina’s aan ideeën en stylingtips. Kortom laat u inspireren door extra dikke nummer. U vindt het in de rubriek Vrije tijd/wonen.

Buitenleven

Zelf kerstversieringen maken, inspiratie opdoen tijdens de leukste kerstmarkten & winterfairs van Nederland, het buitenlevengevoel van topmodel Frederique van der Wal, de lekkerste recepten voor de feestdagen en vele cadeautips. U leest het in het november/ decembernummer van Buitenleven in de rubriek Vrije tijd/tuin.

Seasons

In de special over Kerstmis leest u alles over hangende groendecoraties, ideeën voor het nostalgisch dekken van de tafel, lichtjes maken met tuingereedschap, koken en decoreren met inspiratie uit de folklore. Verder aandacht voor de wintersport in de bergen rond Davos en hoe je de strenge winter in een huisje op een verlaten toendra in Lapland kunt overleven.

Elle Eten

Elle Eten heeft een nieuw uiterlijk gekregen en noemt zich nu een bookazine met een harde kaft. In het kerstnummer interviews met smakelijke types, recepten voor amateurs en onverschrokken keukenhelden, tafeltrends, columns, inside scoops over de beste restaurants en chefs en nog veel meer. U vindt het in de rubriek Vrije Tijd/Culinair.

Uiteraard is dit maar een kleine selectie uit de omvangrijke tijdschriftencollectie.

Ton van de Laar.