Op dit moment vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan ons bibliotheeksysteem. Daardoor kunnen onderdelen van de website, zoals 'Mijn omgeving', tijdelijk beperkt of niet beschikbaar zijn.

Veel belangstelling voor OBA’s Theater van ’t Woord op Manuscripta.

Gepubliceerd op: 2 september 2013 13:15

Afgelopen weekend stond de OBA op Manuscripta, de jaarlijkse opening van het boekenseizoen met haar Theater van ’t Woord. Manuscripta was dit jaar gecombineerd met de Uitmarkt en dat bleek een gelukkige combinatie, want duizenden liefhebbers wisten hun weg te vinden naar dit evenement waar auteurs hun nieuwe boeken presenteerden en signeerden.

Op twee centrale podia, de schrijversparade en het OBA Theater van ’t Woord, gaven bekende schrijvers in vaak verrassende combinaties interviews en previews van hun nieuw te verschijnen werk. In 'Het literaire vluggertje' was er de mogelijkheid op een één op één ontmoeting met auteurs. Zonder van te voren te weten wie ze ontmoetten kwam het publiek in gesprek met auteurs zoals Karin Amatmoekrim, Hanneke Eggels, Ilja Gort en Eric Corton.

Zaterdag begon met de uitreiking van de Europese Literatuurprijs 2013 aan Emmanuel Carrère voor zijn boek Limonov. Daarna begon op beide podia een afwisselende serie optredens gegroepeerd rond thema’s als Yogaboeken, lekker eten, muziek en geschiedenis. De presentatie van de programma’s in het Theater van ’t Woord was in handen van Hadassah de Boer en Dolf Jansen. Bijzonder was het optreden van wijnkenner en schrijver Ilja Gort met de schrijfsters Alies Pegtel en Franca Treur waarbij niet alleen over literatuur gesproken werd maar ook de wijn werd gekeurd.

De zondag ging van start met de kinderboekenauteurs Jet Boeke en Angela Groothuizen, daarna was het de beurt aan de debutanten Marco van Houwelingen en Kris van Steenberge en vervolgens aan de dichters Hanneke Eggels, Annelies David en Frouke Arns. De presentatie was in handen van Andrea van Pol.

Ook op zondag ontbrak de wijn niet want Nicolas Klei presenteerde zijn boek Omfietswijn en ging in gesprek met taalvirtuoos Wim Daniels en schrijfster Judith Koelemeijer over haar recente boek Hemelvaart. De dag werd afgesloten met gesprekken over de thema’s 'Wie is mijn puber' en 'Gelukszoekers' waarbij de schrijfsters Lou Niestadt en Barber van de Pol de bezoekers met een goed gevoel naar huis stuurden.

Tussendoor werd nog de prijs voor de beste boekverkoper uitgereikt aan Bart van Aken van boekhandel Paard van Troje in Gent en konden bezoekers mooie prijzen winnen bij het Boekenrad.

Al met al een mooie start van het literaire seizoen waarbij de folder met alle literaire activiteiten van de OBA in de komende maanden gretig aftrek vond.

Hans van Velzen, directeur