Veel nieuwbouw deze zomer bij de OBA

Gepubliceerd op: 25 juli 2013 10:48

Het is hartje zomer maar bij de OBA wordt achter de schermen druk gewerkt aan nieuwe huisvesting van diverse filialen. In Amsterdam Noord worden deze zomer twee nieuwe filialen opgeleverd: filiaal Nieuwendam opent op 12 augustus de deuren voor het publiek en filiaal Banne Buiksloot op 26 augustus.

Filiaal Nieuwendam is sinds 2006 gevestigd in een tijdelijk onderkomen aan de Alkmaarstraat en keert nu weer terug aan het vernieuwde Waterlandplein. De entree van de nieuwe bibliotheek komt in het Huis van de Wijk aan het winkelplein. De bibliotheek wordt met 650 m2 ruim anderhalf keer groter dan nu. Doordat er meer ruimte is, zal de collectie aantrekkelijker worden gepresenteerd en er is meer ruimte om rustig te lezen en te werken.

Filiaal Banne Buiksloot komt samen met het Huis van de Wijk in het nieuwe winkelcentrum Banne Centrum. De bibliotheek ligt op de eerste etage en is gemakkelijk te bereiken vanaf de winkels. De bibliotheek die 600 m2 groot is heeft ook een ingang aan de IJdoornlaan. Naast een grote leestafel, rustige werk- en studieplekken en internetfaciliteiten, zijn er ook nieuwe hoekjes te vinden. Voor kinderen met leesproblemen (zoals dyslexie) heeft de bibliotheek een speciaal aanbod met informatie voor ouders en leerkrachten. Verder komt er een theaterhoek waar allerlei leuke activiteiten voor alle leeftijden worden georganiseerd.

In Nieuw West opent op 26 augustus filiaal Slotermeer haar deuren in het Multifunctioneel Centrum “De Honingraat” aan de Slotermeerlaan. In het centrum zijn verder ook het Huis van de Wijk, het Ouder Kind Centrum (OKC), het consultatiebureau en het Jongerencentrum ondergebracht. De speel-o-theek van het OKC is ook direct vanuit de bibliotheek te bereiken.

Gedurende de zomer wordt ook druk gewerkt aan de verbouwing van filiaal Bos en Lommer. Door de opgelegde bezuiniging van het Stadsdeel wordt dit filiaal ongeveer gehalveerd naar 700 m2 en krijgt het vooral een functie voor de jeugd. Door de ingrijpende verbouwing is het filiaal in de zomer gesloten en gaat weer open op 2 september.

Zo wordt er bij de OBA dus de hele zomer druk doorgewerkt om na de zomer een nog betere dienstverlening aan onze gebruikers te kunnen bieden.

Hans van Velzen, directeur