Boekenweek

Boekenweek

De hele maand april staat bij de OBA in het teken van de Boekenweek. De jaarlijkse Boekenweek wordt gevierd door boekhandels en bibliotheken met feestelijke activiteiten en schrijversoptredens. Bij boekhandels krijgen lezers het boekenweekgeschenk cadeau geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer bij besteding van €15 aan Nederlandstalige boeken. Het boekenweekessay van Marieke Lucas Rijneveld is voor €5 te koop. Bij de OBA hebben we in de maand april verschillende literaire programma’s.


Activiteiten

Luister naar de podcasts van Cinema Literair

Luister hier alle podcasts

Poëzie op Zondag ǀ Joost Baars

Joost Baars

Tijdens Poëzie op Zondag blijken gedichten die op papier lastig te lezen zijn, toegankelijk te worden als de dichter zelf zijn of haar werk voorleest. Ook het gesprek met telkens een andere dichter draagt bij aan het plezier in de hedendaagse poëzie.

OBA Linnaeus Live ǀ Racheda Kooijman

Racheda Kooijman

OBA Linnaeus Live is een literair programma van de OBA Linnaeusstraat 44 in samenwerking met Schrijvers uit Oost en Linnaeus Boekhandel. Maaike Bergstra (redacteur van Schrijvers uit Oost) gaat deze keer in gesprek met Racheda Kooijman over haar debuutroman ‘Vossenjacht’.

Workshop poëzie schrijven met een dichter op je schouder

De workshop ‘Poëzie schrijven met een dichter op je schouder’, heeft in de afgelopen jaren veel deelnemers geïnspireerd tot verrassende eigen nieuwe gedichten.

ga naar de agenda


Leestips

Kijk voor meer leesinspiratie op boekenweek.nl.