BoekStart

BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

Tip: op zaterdag 19 juni 2021 organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor het eerst een landelijke BoekStartdag. Houd de OBA agenda in de gaten voor de leukste activiteiten voor baby’s en peuters. 

Gratis jeugdlidmaatschap én een cadeau

Geef je baby een goede start met BoekStart! Maak je kindje OBA-lid voordat het 2 jaar oud is (in 2021 t/m 3 jaar) en ontvang het BoekStartkoffertje tijdens je eerste bezoek aan de OBA. In het BoekStart-koffertje vind je twee leuke voorleesboekjes, een boekenlegger en handige voorleestips. Kinderen lenen bij de OBA gratis en boetevrij.

Wat moet je doen om het koffertje te ontvangen?

Maak je kind online lid en kom naar een van onze vestigingen zodra we weer open zijn. Op vertoon van je lidmaatschapspas krijgt je kind dan een BoeksStartkoffertje cadeau. Vraag ernaar bij de informatiebalie en onze medewerkers helpen je graag. 

De leukste voorleesboekjes voor baby's, peuters en kleuters

BoekStart in de bieb

Stoffen boekjes, knisperboekjes en hardkartonnen boekjes – baby's zijn er dol op. Ze bekijken ze en pakken ze beet. In alle vestigingen van de OBA vind je een BoekStart-hoek met deze boekjes, speciaal voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.