BoekStart: de leukste boekjes voor je baby of peuter

BoekStartdag bij de OBA

Er is van alles te beleven tijdens de feestelijke BoekStartdag op zaterdag 11 juni! In twaalf OBA-vestigingen kunnen ouders, verzorgers, opa's en oma's samen met een baby, dreumes, peuter of kleuter genieten van prachtige voorleesverhalen en muzikale optredens van artiesten. In de OBA op de Oosterdokkade kunnen kinderen (4+) een telefoonbedje knutselen zodat de mobiel lekker kan opladen en er in alle rust samen een prentenboek gelezen kan worden. Kinderen tot 2 jaar ontvangen gratis het BoekStart-koffertje. Voor iedereen is er een BoekStart-groeimeter cadeau.


Gratis jeugdlidmaatschap én een koffertje cadeau

Geef je baby een goede start met BoekStart! Maak je kindje OBA-lid voordat het 2 jaar oud is (in 2021 t/m 3 jaar) en ontvang het BoekStartkoffertje tijdens je eerste bezoek aan de OBA. In het BoekStartkoffertje vind je twee leuke voorleesboekjes, een boekenlegger en handige voorleestips. Kinderen lenen bij de OBA gratis en boetevrij.

Wat moet je doen om het koffertje te ontvangen?

Maak je kind online lid en kom naar een van onze vestigingen. Op vertoon van je lidmaatschapspas krijgt je kind dan een BoeksStartkoffertje cadeau. Vraag ernaar bij de informatiebalie en onze medewerkers helpen je graag. 

De leukste boekjes voor je baby of peuter

Tips voor lezen met je kindje

bekijk de leestips per leeftijdscategorie voor lezen met je kindje

Nieuwsgierig naar hoe je het beste samen een boekje kan lezen per leeftijdsfase? We nemen je mee in de ontwikkeling van je baby, dreumes en peuter.

Download de BoekStart-app

lees meer en download de gratis BoekStart-app

Download gratis de BoekStart app. De app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kindje en vele voorleestips.

Zing mee: De Voorleestrom

Zing dit liedje samen met je kind in 12 talen mee. Ingezongen door bekende artiesten. De liedjes zijn ook per taal apart te beluisteren.

BoekStart in de bieb

Stoffen boekjes, knisperboekjes en hardkartonnen boekjes – baby's zijn er dol op. Ze bekijken ze en pakken ze beet. In alle vestigingen van de OBA vind je een BoekStart-hoek met deze boekjes, speciaal voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. 

De boekjes worden altijd gereinigd na inleveren en staan schoon in de kast.