BoekStart: de leukste boekjes voor je baby of peuter

BoekStart: de leukste boekjes voor je baby of peuter

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby of peuter. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 2 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

Gratis jeugdlidmaatschap én een koffertje cadeau

Geef je baby een goede start met BoekStart! Maak je kindje OBA-lid voordat het twee jaar oud is en ontvang het BoekStartkoffertje tijdens je eerste bezoek aan de OBA. In het BoekStartkoffertje vind je twee leuke voorleesboekjes, een boekenlegger en handige voorleestips. Kinderen lenen bij de OBA gratis en boetevrij.

ja, ik wil een gratis jeugdlidmaatschap

Wat moet je doen om het koffertje te ontvangen?

Maak je kind online lid en kom naar een van onze vestigingen. Op vertoon van je lidmaatschapspas krijgt je kind dan een BoeksStartkoffertje cadeau. Vraag ernaar bij de informatiebalie en onze medewerkers helpen je graag. 

De leukste boekjes voor je baby of peuter

Tips voor lezen met je kindje

bekijk de leestips per leeftijdscategorie voor lezen met je kindje

Nieuwsgierig naar hoe je het beste samen een boekje kan lezen per leeftijdsfase? We nemen je mee in de ontwikkeling van je baby, dreumes en peuter.

bekijk de leestips per leeftijdscategorie

Download de BoekStart-app

lees meer en download de gratis BoekStart-app

Download gratis de BoekStart app. De app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kindje en vele voorleestips.

lees meer en download de gratis BoekStart-app

Zing mee: De Voorleestrom

Zing dit liedje samen met je kind in 12 talen mee. Ingezongen door bekende artiesten. De liedjes zijn ook per taal apart te beluisteren.

lees meer over de meertalige liedjes van De Voorleestrom

BoekStart in de bieb

Stoffen boekjes, knisperboekjes en hardkartonnen boekjes – baby's zijn er dol op. Ze bekijken ze en pakken ze beet. In alle vestigingen van de OBA vind je een BoekStart-hoek met deze boekjes, speciaal voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. 

De boekjes worden altijd gereinigd na inleveren en staan schoon in de kast.