Cinema Literair

Cinema Literair, het literaire filmprogramma van de OBA

In samenwerking met filmcriticus Gawie Keyser en De Groene Amsterdammer legt de OBA iedere maand de rode loper uit voor literatuur- en filmfanaten. Naast dat je prachtige film ziet, wordt er in de talkshow nagepraat met bijzondere gasten. Ook wordt de avond muzikaal omlijst door onze huisband.

Cinema Literair is veel meer dan alleen film

Naast onze eigen Gawie Keyser schuiven er altijd spraakmakende gasten aan bij Cinema Literair. Neem bijvoorbeeld filosoof en schrijver Stine Jensen of NRC-journalist Joyce Roodnat. Zij helpen je om je blik op film even flink te verdiepen.

Luister de Cinema Literair terug als podcast

Mocht je een de mooie gesprekken van Cinema Literair een keer willen terugluisteren tijdens het afwassen, in de tram of tijdens het wandelen, dan hebben we goed nieuws. Ze zijn er ook in podcastvorm. Check de link voor alle opnames.

beluister de podcast

agenda

De volgende editie: The Age of Innocence op 21 februari

21 februari te zien in het OBA-theater: 'The Age of Innocence'. Met dit boek over verboden liefde in het New York van rond einde negentiende eeuw, won Edith Wharton (1862 - 1937) de Pulitzer-prijs voor fictie. Ze was de eerste vrouw werd die deze eer te beurt viel. Dit feministisch werk door Martin Scorsese in 1993 verfilmd.

50% korting op Cinema Literair met je OBA-pas

Wist je dat je met je OBA-pas met 50% korting naar Cinema Literair kunt? Dus word gauw lid.