Cinema Literair

Cinema Literair, het literaire filmprogramma van de OBA

Iedere maand wordt in het OBA Theater de rode loper uitgelegd voor literatuur- en filmliefhebbers. De avond start met een prikkelende talkshow waarin presentator Gawie Keyser, filmcriticus van de Groene Amsterdammer, een keur van speciale gasten ontvangt. Films uit alle windstreken worden vertoond op het grote doek. De Cinema Literair huisband omlijst de avond met eigen composities gebaseerd op de thema’s uit film en boek. Na afloop is er gelegenheid om na te praten tijdens de borrel in de foyer van restaurant Babel.

Cinema Literair is veel meer dan alleen film

Naast onze eigen Gawie Keyser schuiven er altijd spraakmakende gasten aan bij Cinema Literair. Neem bijvoorbeeld filosoof en schrijver Stine Jensen of NRC-journalist Joyce Roodnat. Zij helpen je om je blik op film even flink te verdiepen.

Luister de Cinema Literair terug als podcast

Luister ook naar de podcast van Cinema Literair, met spannende achtergronden bij en een interessante duiding van de films die we vertonen en de boeken die we lezen.

beluister de podcast

De volgende editie: The Bridge on the River Kwai op 11 april

Geniet van een klassieke filmadaptatie van een beroemde roman bij Cinema Literair. Op 11 april staat ‘The Bridge on the River Kwai’ op het programma, gebaseerd op het boek van Pierre Boulle over Britse krijgsgevangenen die gedwongen worden om een brug te bouwen voor het Japanse leger in Birma tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor de vertoning geeft schrijver en journalist Bas Heijne een inleiding over de literaire en historische aspecten van het verhaal. De avond wordt zoals altijd weer muzikaal omlijst door onze huisband. Mis deze kans niet om een meesterwerk van cinema en literatuur op het grote scherm te zien.

ga naar de agenda

Wat Cinema Literair je dit jaar allemaal te bieden heeft

Je wil graag weten wat voor mooi Cinema Literair dit seizoen allemaal te beiden heeft? Dan hebben we goed nieuws: zie hier de trailer met al onze prachtfilms.

Kijk- en leestips van Cinema Literair

50% korting op Cinema Literair met je OBA-pas

Wist je dat je met je OBA-pas met 50% korting naar Cinema Literair kunt? Dus word gauw lid.