Cinema Literair

Cinema Literair, het literaire filmprogramma van de OBA

Iedere maand wordt in het OBA Theater de rode loper uitgelegd voor literatuur- en filmliefhebbers. De avond start met een prikkelende talkshow waarin presentator Gawie Keyser, filmcriticus van de Groene Amsterdammer, een keur van speciale gasten ontvangt. Films uit alle windstreken worden vertoond op het grote doek. De Cinema Literair huisband omlijst de avond met eigen composities gebaseerd op de thema’s uit film en boek. Na afloop is er gelegenheid om na te praten tijdens de borrel in de foyer van restaurant Babel.

Cinema Literair is veel meer dan alleen film

Naast onze eigen Gawie Keyser schuiven er altijd spraakmakende gasten aan bij Cinema Literair. Neem bijvoorbeeld filosoof en schrijver Stine Jensen of NRC-journalist Joyce Roodnat. Zij helpen je om je blik op film even flink te verdiepen.

Luister Cinema Literair terug als podcast

Luister ook naar de podcast van Cinema Literair, met spannende achtergronden bij en een interessante duiding van de films die we vertonen en de boeken die we lezen.

beluister de podcast

De volgende editie: Sonny Boy op 6 november

 Curator Gawie Keyser ontvangt Annejet van der Zijl, de Cinema Literair Band speelt live muziek geïnspireerd op het boek en aansluitend draait Maria Peters’ verfilming ervan uit 2011. Het belooft een avond te worden om niet te missen. 

ga naar de agenda

Wat Cinema Literair je dit jaar allemaal te bieden heeft

Je wil graag weten wat voor moois Cinema Literair in het najaar allemaal te bieden heeft? Dan hebben we goed nieuws: zie hier de trailer met al onze prachtfilms. 

50% korting op Cinema Literair met je OBA-pas

Wist je dat je met je OBA-pas met 50% korting naar Cinema Literair kunt? Dus word gauw lid.