Cinema Literair

Welkom bij Cinema Literair

Cinema Literair is de maandelijkse talkshow over films en boeken van OBA Live-presentator Theodor Holman & Groene Amsterdammer-filmcriticus Gawie Keyser.

Lees hieronder over de komende edities van Cinema Literair en beluister de podcasts van Gawie Keyser. 

Murder on the Orient Express

19 juni

Deze laatste editie voor de zomerstop: De avond van de Queen of Crime: Agatha Christie. Met discussie over een van haar grote successen 'Murder on the Orient Express' en de verfilming daarvan door Sidney Lumet (1974), met Albert Finney, Lauren Bacall, Sean Connery en Ingrid BergmanSpeciale gast: columnist, schrijver en grote Christie-liefhebber sinds haar jeugd, Niña Weijers

Beluister de podcast van Gawie Keyser

boeken

'Mijn eerste kennismaking met Agatha Christie was toen ik een jaar of tien was. In de bibliotheek. In de kast zag ik staan 'And Then There Were None' die toen nog 'Ten Little Indians' heette (bij ons 'Tien kleine negertjes', en dat kan natuurlijk niet meer). Vreemde titel, dacht ik. En ik ging lezen.'

Over Cinema Literair

Cinema Literair is een maandelijkse talkshow over films en boeken waarin OBA Live-presentator Theodor Holman en filmjournalist Gawie Keyser telkens met een bekende cultuurcriticus in gesprek gaan over het thema van deze avond.

Na het gesprek volgt vertoning van de film op groot scherm in het OBA Theater, gevolgd door napraten en vooruitkijken op het nieuwe seizoen onder het genot van een speciaal zomerdrankje in de nieuwe foyer.

Bekijk alvast de trailer van Murder on the Orient Express uit 1974.

podcasts

Kazuo Ishiguro | Never Let Me Go

Jane Austen | Persuasion

Henry James | Portrait of a Lady

In de OBA-collectie: