Cinema Literair

Cinema Literair, het literaire filmprogramma van de OBA

Iedere maand wordt in het OBA Theater de rode loper uitgelegd voor literatuur- en filmliefhebbers. De avond start met een prikkelende talkshow waarin presentator Gawie Keyser, filmcriticus van de Groene Amsterdammer, een keur van speciale gasten ontvangt. Films uit alle windstreken worden vertoond op het grote doek. De Cinema Literair huisband omlijst de avond met eigen composities gebaseerd op de thema’s uit film en boek. Na afloop is er gelegenheid om na te praten tijdens de borrel in de foyer van restaurant Babel.

Cinema Literair is veel meer dan alleen film

Naast onze eigen Gawie Keyser schuiven er altijd spraakmakende gasten aan bij Cinema Literair. Neem bijvoorbeeld filosoof en schrijver Stine Jensen of NRC-journalist Joyce Roodnat. Zij helpen je om je blik op film even flink te verdiepen.

Luister Cinema Literair terug als podcast

Luister ook naar de podcast van Cinema Literair, met spannende achtergronden bij en een interessante duiding van de films die we vertonen en de boeken die we lezen.

beluister de podcast

De volgende editie: cultklassieker The Poseidon Adventure

The Poseidon Adventure (1972), gebaseerd op de gelijknamige roman van Paul Gallico, is een cultklassieker. De film heeft zelfs eigen fanclubs. Het gigantische passagiersschip S.S. Poseidon vaart over de Middellandse Zee op zijn laatste reis van New York naar Athene, met aan boord 1400 opvarenden. De kapitein Harrison ontdekt een defect, maar de reder,vindt het onnodig om nog een reparatie te gaan uitvoeren op een schip dat snel gesloopt zal worden. Aan boord wordt Oudjaar gevierd, tot een gigantiische vloedgolf het schip om doet slaan, waardoor het omgekeerd in het water komt te liggen. De overlevenden moeten door een labyrint van gangen een uitgang zien te vinden.

'Onwaarschijnlijke, maar goed gemaakte rampenfilm, met een aantal uitstekende acteurs.' VPRO Cinema.nl  

reserveer je tickets

Wat heeft Cinema Literair je in het nieuwe jaar te bieden?

Wil jij graag weten wat voor moois Cinema Literair in het nieuwe jaar te bieden heeft? Bekijk snel de trailer en ontdek welke filmklassiekers én schrijvers je in 2024 kunt gaan zien. Wij kunnen alvast niet wachten! 

50% korting op Cinema Literair met je OBA-pas

Wist je dat je met je OBA-pas met 50% korting naar Cinema Literair kunt? Dus word gauw lid.