collectie

Collectie

In de uitgebreide collectie van de OBA is voor iedereen wel iets te vinden, van boek en bladmuziek tot dvd, in de vestigingen én online!

Onze nieuwste boeken


E-books en luisterboeken

e-books en luisterboeken

Als lid van de OBA heb je toegang tot duizenden e-books en luisterboeken uit de landelijke Bibliotheek. In een paar stappen lees je ze op je smartphone, tablet of e-reader.

lees meer over de online Bibliotheek-app

Digitale bronnen

digitale bronnen

In de OBA maak je gratis gebruik van uiteenlopende digitale bronnen. Ook als je geen lid bent. Ben je wel lid? Dan kan je vaak thuis ook de digitale bronnen raadplegen.

ga naar de digitale bronnen

Passend Lezen

Passend Lezen

Ging je vroeger ook graag zitten voor een goed boek of je favoriete tijdschrift? En gaat dat nu niet meer omdat je een leesbeperking hebt? Dan helpt Passend Lezen je! 

lees meer over Passend Lezen


Speciale collecties

speciale collecties

De OBA heeft een aantal bijzondere en unieke collecties. Zo is er de Gerard Reve collectie, de museumcollectie Oude Kinderboeken, IHLIA en de Spinozabibliotheek.

lees meer over de speciale collecties

Leesclubs

leesclubs

Ben je op zoek naar een leesclub bij jou in de buurt? De OBA brengt je graag in contact met andere boekliefhebbers. Ook voor bestaande leesclubs heeft de OBA aanbod.

lees meer over het aanbod voor leesclubs

Mis je een titel?

Mis je een (e)boek, dvd of ander materiaal dat je graag zou willen lenen uit de OBA-collectie? Geef het aan ons door met een aanschaftip.

doe een aanschaftip