Jeugd 0-12 jaar

Alfabetische lijst van informatiebestanden en websites speciaal voor jeugd tot 12 jaar.

Bereslim

Bereslim biedt interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Deze interactieve films stimuleren de taalontwikkeling van kinderen. Maar ze zijn ook gewoon leuk, want kinderen beleven veel plezier aan de bewegende beelden, de muziek en de geluidseffecten. Kinderen hebben de mogelijkheid om de boeken te bekijken met of zonder vragen.Er zijn op dit moment 60 titels beschikbaar.


Toegang: binnen en buiten de bibliotheek.
Open BereslimInfo voor werkstuk of spreekbeurt

Zoek je betrouwbare informatie voor je werkstuk of spreekbeurt? De openbare bibliotheek heeft hier informatie per onderwerp op een rij gezet. De informatie kun je vinden op drie niveaus.

Raadpleeg Info

Toegang: binnen en buiten de bibliotheek

Jeugdbibliotheek

Jeugdbibliotheek.nl is een website van de Koninklijke Bibliotheek, speciaal ontwikkeld voor kinderen van 0-18 jaar. Hier vinden kinderen alles wat de bibliotheek te bieden heeft rondom Lezen en Weten. Ook alle ingekochte e-content voor Jeugd heeft een plek in de Jeugdbibliotheek.Grotendeels vrij toegankelijk, maar voor content moet eerst ingelogd worden met pasnummer.

Raadpleeg: de Jeugdbibliotheek.

Junior Einstein

Online Cito en IEP oefenen met Junior Einstein voor groep 4 t/m 8

Met Junior Einstein kun je oefenen met de vakken rekenen, taal, verkeer, tafels, aardrijkskunde, natuur & techniek, levensbeschouwing, begrijpend lezen, geschiedenis en topo. Voor alle vakken is er een ruim aanbod aan oefeningen voor verschillende groepen met variƫrende moeilijkheidsgraad.

Toegang: binnen en buiten de bibliotheek

Voorleeshoek

De Voorleeshoek bevat honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar; bruikbaar in de bibliotheek en thuis. Er is voor iedere leeftijdscategorie en elk thema wel een leuk boek te ontdekken.

Raadpleeg De Voorleeshoek.

Toegang: binnen en buiten de bibliotheek. 

Yoleo

Yoleo biedt hybride e-boeken. De combinatie van tekst, audio en een meeleescursor ['karaoke-lezen'] is uniek en werkt zeer positief bij kindernen die lezen lastig vinden.

Raadpleeg Yoleo   

Toegang binnen en buiten de bibliotheek dmv een aangemaakt account + inlog met een geldig bibliotheekabonnement.